Ucraina şi SUA au început să lucreze la un Acord de Securitate bilateral

Publicat:

Ucraina şi SUA au început să lucreze la un Acord de Securitate bilateral

Ucraina şi Statele Unite au ”început să lucreze la un acord de securitate” bilateral, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

”Echipele noastre, Ucraina şi Statele Unite, au început să lucreze la un Acord de Securitate bilateral”, a anunţat el luni, în urma unei convorbiri la telefon cu omologul său american Joe Biden, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

El a dat asigurări că Kievul şi Washingtonul au înregistrat progrese în problema livrării unor rachete americane cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS.

În timpul convorbirii cu Biden, Zelenski şi-a exprimat ”recunoştinţa faţă de Joe Biden pentru susţinerea sa de nezdruncinat a Ucrainei” şi a subliniat că se aşteaptă la un ajutor ”rapid şi puternic” care ”să ne consolideze apărarea antiaeriană, cu rază lungă de acţiune şi artilerie”.

Ucraina a semnat în ultimele luni ”Acorduri de Securitate” cu mai multe state europene – între care Franţa, Regatul Unit şi Finlanda.

Aceste acorduri sunt în esenţă promisiuni ale acestor ţări de a continua să furnizeze o susţinere militară şi financiară pe termen lung Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a aprobat sâmbătă un nou ajutor în valoare de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, care era blocat de luni de zile, din cauza unor lupte politice la Washington.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Joe Biden i-a promis luni lui Volodimir Zelenski să trimită ”rapid” acest ajutor, după ce Congresul american îl adoptă definitiv, pentru a răspunde ”nevoilor urgente ale Ucrainei”.

”Îi sunt recunoscător preşedintelui, echipei sale şi tuturor membrilor Congresului Statelor Unite”, repeta Zelenski în mesajul său, după ce i-a mulţumit la telefon lui Joe Biden pentru ”susţinerea de nezdruncinat” a Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina Suedia a dezvăluit marţi un nou plan de ajutor pentru "a garanta aprovizionarea cu energie" a...

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice Cinci candidați programați pentru audieri publice în perioada 30-31 mai și-au confirmat prezența, anunță...

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale...

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.