Ucraina spune că forţele sale au lovit în premieră un avion de luptă rus de ultimă generaţie Su-57

Publicat:

Ucraina spune că forţele sale au lovit în premieră un avion de luptă rus de ultimă generaţie Su-57

Forţele ucrainene au lovit în premieră un avion de luptă rus de ultimă generaţie Su-57 la o bază aeriană din interiorul Rusiei, a anunţat duminică serviciul de informaţii militare al Kievului (GUR), transmite Reuters.

Serviciul nu a precizat în anunţul de pe Telegram cum anume a fost atins avionul rus şi de către ce unitate a forţelor ucrainene, dar a difuzat şi imagini din satelit care ar confirma lovitura, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Un blogger militar popular rus care se prezintă ca Fighterbomber a indicat că informaţia este corectă şi avionul rus a fost lovit de o dronă.

Potrivit GUR, avionul staţiona la baza aeriană Ahtubinsk, la 589 km de linia frontului.

“Imaginile arată că pe 7 iunie Su-57-le era intact, iar pe 8 iunie erau cratere de la explozie şi urme de foc caracteristice în jurul lui”, a mai scris GUR.

Bloggerul citat a menţionat că pagubele produse aeronavei de şrapnele sunt în curs de evaluare, iar dacă se consideră că avionul este prea avariat pentru a mai fi reparat ar fi prima pierdere a unui Su-57.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Un corespondent militar al agenţiei publice RIA, Aleksandr Harcenko, a postat un mesaj criptic în care nu recunoaşte direct lovitura, dar deplânge lipsa de hangare de protecţie pentru aeronave, mai consemnează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Turneul lui Taylor Swift în Europa este mai valoros decât Olimpiada

Turneul lui Taylor Swift în Europa este mai valoros decât Olimpiada De la idol al muzicii pop la fenomen macroeconomic studiat chiar și de băncile...

Jocurile video se implică în lupta împotriva schimbărilor climatice

Jocurile video se implică în lupta împotriva schimbărilor climatice Industria jocurilor video face pași importanți în direcția conștientizării schimbărilor climatice, prin crearea unor titluri care...

Elton John îşi vinde garderoba personală pe eBay pentru Fundaţia SIDA

Elton John îşi vinde garderoba personală pe eBay pentru Fundaţia SIDA Elton John îşi vinde garderoba personală pe eBay. Deşi nu este vorba de ţinute...

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 120.000 de lire sterline la licitaţie

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 120.000 de lire sterline la licitaţie Pantofii albastri din piele întoarsă purtaţi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.