X

Ucraina spune că forţele sale au lovit în premieră un avion de luptă rus de ultimă generaţie Su-57

Ucraina spune că forţele sale au lovit în premieră un avion de luptă rus de ultimă generaţie Su-57

Forţele ucrainene au lovit în premieră un avion de luptă rus de ultimă generaţie Su-57 la o bază aeriană din interiorul Rusiei, a anunţat duminică serviciul de informaţii militare al Kievului (GUR), transmite Reuters.

Serviciul nu a precizat în anunţul de pe Telegram cum anume a fost atins avionul rus şi de către ce unitate a forţelor ucrainene, dar a difuzat şi imagini din satelit care ar confirma lovitura, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Un blogger militar popular rus care se prezintă ca Fighterbomber a indicat că informaţia este corectă şi avionul rus a fost lovit de o dronă.

Potrivit GUR, avionul staţiona la baza aeriană Ahtubinsk, la 589 km de linia frontului.

“Imaginile arată că pe 7 iunie Su-57-le era intact, iar pe 8 iunie erau cratere de la explozie şi urme de foc caracteristice în jurul lui”, a mai scris GUR.

Bloggerul citat a menţionat că pagubele produse aeronavei de şrapnele sunt în curs de evaluare, iar dacă se consideră că avionul este prea avariat pentru a mai fi reparat ar fi prima pierdere a unui Su-57.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Un corespondent militar al agenţiei publice RIA, Aleksandr Harcenko, a postat un mesaj criptic în care nu recunoaşte direct lovitura, dar deplânge lipsa de hangare de protecţie pentru aeronave, mai consemnează Reuters.

Tags: avionSU-57ucraina
Externe