Ucraina spune că îşi întăreşte apărarea pentru a respinge ofensiva rusă spre Ceasov Iar

Publicat:

Ucraina spune că îşi întăreşte apărarea pentru a respinge ofensiva rusă spre Ceasov Iar

Comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sârski, a afirmat duminica aceasta că trupele care apără oraşul Ceasov Iar (Ceasiv Iar), un punct fierbinte al frontului de est, au primit armament suplimentar pentru a contracara mai bine ofensiva armatei ruse, care vrea să ocupe această localitate strategică, informează AFP.

“Au fost luate măsuri pentru a întări în mod semnificativ brigăzile cu muniţii, drone şi echipamente de război electronic”, a scris Sîrski pe Facebook, afirmând că a întreprins o vizită la unităţile militare vizate, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Cu o zi înainte, el a informat că situaţia de pe frontul de est “s-a deteriorat considerabil”, susţinând că soldaţii ruşi îşi intensifică presiunea în direcţia Ceasov Iar.

Dacă ar ocupa acest oraş, soldaţii ruşi ar putea apoi să avanseze în regiune. Localitatea se află la mai puţin de 30 km sud-est de Kramatorsk, principalul oraş din regiune aflat sub control ucrainean şi un important nod feroviar şi logistic pentru armata ucraineană.

Duminică, Sîrski a mai spus că Rusia “îşi concentrează eforturile pentru a străpunge liniile de apărare ucrainene la vest de Bahmut”, evocând acest oraş ocupat de ruşi în luna mai 2023, în urma unei bătălii extrem de sângeroase şi distrugătoare.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Sîrski a precizat că scopul comandamentului militar rus este de a “ocupa Ceasov Iar” înainte de 9 mai, ziua în care Rusia marchează victoria împotriva Germaniei naziste.

Astfel, Rusia vrea “să creeze condiţii pentru o avansare mai în adânc” spre Kramatorsk, a mai declarat comandantul-şef ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertizare Cod galben de vreme rea

Avertizare Cod galben de vreme rea Teritoriul Republicii Moldova intră sub avertizare Cod galben de vreme rea, caracterizată prin instabilitate atmosferică. Citește și: Cei onești să-i...

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni Cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină buletine de identitate, începând cu vârsta de 16 ani. Primul...

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS”

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS” La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să...

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției Premierul Dorin Recean vrea să-i vadă pe procurorii și judecătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.