Ucraina susține că a doborât trei avioane de vânătoare-bombardament rusești pe frontul de sud

Publicat:

Ucraina susține că a doborât trei avioane de vânătoare-bombardament rusești pe frontul de sud

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și oficiali militari au declarat că forțele țării au doborât vineri trei avioane de vânătoare-bombardament rusești Su-34 pe frontul de sud.

Zelenski a catalogat acest lucru ca pe un succes în războiul care durează de 22 de luni, potrivit Reuters, scrie stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Armata rusă nu a făcut nicio mențiune cu privire la incident. Dar bloggerii ruși au recunoscut pierderea, iar analiștii au sugerat că probabil au fost folosite rachete Patriot furnizate de SUA.

Reuters nu a putut confirma independent informațiile.

“Azi … minus trei avioane de vânătoare-bombardament rusești Su-34!” a scris comandantul Forțelor Aeriene ucrainene Mykola Oleshchuk pe Telegram.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ihnat, a descris operațiunea la televiziunea națională ca fiind “planificată în mod strălucit”.

“Nu au mai existat Su-34 de ceva timp în statisticile noastre pozitive”, a spus el.

Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU ‘cere’ într-o rezoluţie un ajutor umanitar ‘la scară mare’ în Fâşia Gaza

În discursul său nocturn, Zelenski a lăudat unitatea antiaeriană din regiunea Odesa pentru doborârea avioanelor din regiunea Herson.

Regiunea a fost ocupată în primele zile ale invaziei Moscovei din 2022, în februarie, de către Moscova. Forțele ucrainene au încercat să recupereze teritoriul și în noiembrie au stabilit poziții pe malul estic al râului Dnipro în Kherson.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BCS vrea o comisie de anchetă privind controlul activității ANRE

BCS vrea o comisie de anchetă privind controlul activității ANRE Astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, deputatul BCS, Petru Burduja a propus examinarea unui proiect de...

Curtea de Conturi are un nou membru

Curtea de Conturi are un nou membru Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în respectiva...

50 de cazuri de rujeolă într-un singur focar

50 de cazuri de rujeolă într-un singur focar Începând cu data de 5 mai și până în prezent, în comuna Sîngereii Noi din raionul Sîngerei...

Terenurile agricole vor fi incluse în Registrul Digital Național al Fermierilor

Terenurile agricole vor fi incluse în Registrul Digital Național al Fermierilor Registrul Digital Național al Fermierilor (DNFR) realizat cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.