UE a constatat ‘deficienţe structurale’ la alegerile locale din Venezuela

Publicat:

Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a declarat marţi că alegerile locale din Venezuela s-au desfăşurat în condiţii mai bune decât scrutinurile anterioare, dar au fost marcate şi de “deficienţe structurale”, transmite dpa, potrivit agerpres.

O misiune de observare electorală a Uniunii desfăşurată duminică şi-a publicat marţi prima evaluare a modului în care venuezelenii au ales 23 de guvernatori, 335 de primari şi peste 2700 de consilieri municipali şi pentru legislativul de stat.


Citeşte şi: A stat 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care n-a comis-o – Black News

“Misiunea a confirmat că aceste alegeri au marcat revenirea în arena electorală a majorităţii partidelor politice şi candidaţilor”, a declarat Borrell. “Aceste alegeri au fost organizate în condiţii electorale mai bune decât precedentele procese, inclusiv printr-un Consiliu Electoral Naţional înnoit, considerat în general cel mai echilibrat din ultimii 20 de ani”, a afirmat şeful diplomaţiei europene.

“Cu toate acestea, Misiunea a observat deficienţe structurale, cum ar fi descalificarea politică arbitrară a unor candidaţi, accesul inegal la presă şi utilizarea extensivă a resurselor statului în timpul campaniei electorale”.

Borrell a precizat că misiunea UE, prima trimisă în Venezuela în ultimii 15 ani, va rămâne în ţară până la finalizarea procesului electoral.

Citeşte şi: Un nou proiect de lege va permite RIDICAREA cetăţeniei britanice fără o notificare prealabilă – Black News

Alegerile au fost câştigate clar de socialiştii preşedintelui Nicolas Maduro.

Opoziţia a participat la vot prima dată după mai mulţi ani, dar liderul autoproclamat al acesteia, Juan Guaido, nu şi-a chemat susţinătorii la vot. Din 2017, opoziţia din Venezuela a boicotat toate alegerile, deoarece a considerat că nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru scrutinuri libere şi corecte în acest stat sud-american afectat de criză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii Un bărbat de 30 de ani din Chișinău va...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.