UE a evacuat 1.000 de pacienţi din spitale ucrainene

Publicat:

Uniunea Europeană a evacuat 1.000 de pacienţi din spitale ucrainene în contextul în care sistemul sanitar al ţării este sub o presiune tot mai mare din cauza invaziei ruse, relatează vineri DPA, potrivit agerpres.  

UE a intensificat operaţiunile “de ajutorare a Ucrainei pentru a face faţă unor nevoi medicale care au explodat”, a declarat comisarul european pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, într-un comunicat dat publicităţii vineri.


Citește și : SUA ‘nu vor permite’ Chinei să izoleze Taiwanul

Din luna martie, în stadiul incipient al invaziei ruse, blocul comunitar a coordonat transferurile medicale ale unor pacienţi din spitalele ucrainene în spitalele din statele UE cu locuri disponibile, a precizat Comisia în comunicat.

Până acum 18 state membre UE şi din Spaţiul Economic European – Franţa, Germania, Austria, Spania, Portugalia, România, Belgia, Luxemburg, Polonia, Irlanda, Italia, Danemarca, Suedia, Ţările de Jos, Lituania, Finlanda, Norvegia şi Republica Cehă – au asigurat tratament pentru 1.000 de pacienţi, potrivit datelor Comisiei Europene.

În cadrul ultimelor astfel de evacuări medicale, doi pacienţi au fost transferaţi în Republica Cehă, patru pacienţi în Ţările de Jos, 15 pacienţi în Germania şi alţi doi pacienţi în Norvegia, a precizat executivul UE.

Citește și : Rusia pregăteşte o ofensivă majoră în regiunea Herson

Transferurile au avut loc prin programul de sprijin umanitar al UE şi au uşurat “presiunea asupra sistemelor sanitare ale ţărilor vecine Ucrainei”, a declarat comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat...

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion Un manifest publicat pe un canal Telegram asociat unui grup neonazist rus şi semnat...

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la...

Trei drone ruseşti ar fi trecut graniţa cu România

Trei drone ruseşti ar fi trecut graniţa cu România Forţele ucrainene au anunţat joi că au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.