UE adoptă un plan vizând zero persoane fără adăpost în 2030

Publicat:

Ţările Uniunii Europene au adoptat luni, în apropiere de Paris, un plan de lucru ce vizează un obiectiv “ideal” de zero persoane fără adăpost în 2030, relatează France Presse, potrivit agerpres

“2030 este o piatră de hotar, o formă de ideal, pentru a spune că suntem cu toţii conduşi de un obiectiv comun”, a justificat ministrul francez delegat pentru locuinţe, Emmanuelle Wargon.


Citește și: Lavrov şi-a anulat deplasarea la sediul ONU din Geneva

“Vom încerca să tindem spre zero. Întotdeauna avem oameni pe care nu i-am mai recuperat. Dar trebuie mai întâi să reducem numărul şi mai ales să scurtăm durata în care oamenii sunt fără adăpost, fără casă, fără locuinţă”, a adăugat comisarul european pentru drepturi sociale, socialistul luxemburghez Nicolas Schmit.

Adoptat sub preşedinţia franceză a UE, acest plan de lucru urmează creării unei platforme europene, decisă în iunie 2021 sub preşedinţia portugheză şi coordonată de fostul prim-ministru belgian Yves Leterme.

Mai multe măsuri ale acestui plan ar trebui să permită o mai bună numărare a persoanelor fără adăpost în întreaga Uniune.

O iniţiativă, propusă de Parlamentul European, va consta într-o campanie de recensământ pe o perioadă foarte scurtă în întreaga UE, pentru a avea numere comparabile.

Organismul Eurostat va colecta de asemenea date din 2023 privind numărul de persoane care au fost deja fără adăpost, ca parte a anchetei sale privind condiţiile de viaţă.

Comisia Europeană, în parteneriat cu OCDE, va lucra la rândul său la o clasificare precisă a diferitelor situaţii (pe stradă, în cazări de urgenţă, la rude etc).

Alte proiecte urmăresc să evidenţieze bunele practici în acest domeniu, cum ar fi crearea unui premiu european pentru a recompensa cele mai bune iniţiative.

Citește și : Teheranul aşteaptă anumite ‘decizii politice’ ale Occidentului

În 2024 va fi organizată de asemenea o campanie de conştientizare la nivel european şi Comisia va încuraja statele membre să aloce mai multe fonduri europene politicilor de locuinţe şi cazare.

Federaţia europeană a asociaţiilor naţionale care lucrează cu persoanele fără adăpost (Feantsa) estimează la 700.000 numărul oamenilor care dorm în stradă, într-o situaţie de urgenţă sau temporară, în fiecare noapte în UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.