UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

Publicat:

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt, că doreşte o anchetă “independentă” după descoperirea unor gropi comune în principalele două spitale din Fâşia Gaza, relatează AFP.

“Este ceva care ne obligă să cerem o anchetă independentă asupra tuturor suspiciunilor şi a circumstanţelor” cu privire la această descoperire, “pentru că ea creează impresia că ar putea exista încălcari ale drepturilor omului”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei UE, Peter Stano, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

ONU a cerut deja marţi o anchetă internaţională asupra gropilor comune descoperite în principalele două spitale din Fâşia Gaza.

Într-un comunicat, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, s-a declarat “îngrozit” de distrugerea celor două cele mai mari spitale din Fâşia Gaza, spitalul al-Shifa şi complexul medical Nasser din Khan Younis, şi de “descoperirea de gropi comune în apropierea acestor locuri”.

Armata israeliană a negat orice responsabilitate. Acuzaţia că ea “a îngropat trupurile palestinienilor este fără temei”, a afirmat armata.

Un responsabil al Apărării Civile din Fâşia Gaza a afirmat marţi că echipele sale au descoperit de sâmbătă corpurile a circa 340 de persoane în gropi comune în incinta spitalului Nasser din Khan Younis. Unele corpuri aveau mâinile legate, a adăugat el.

În ceea ce priveşte spitalul al-Shifa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis la începutul lunii aprilie că acesta a fost redus la o “cochilie goală” înconjurată de cadavre umane în urma ultimei operaţiuni israeliene împotriva acestui spital.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Spitalele din Fâşia Gaza au fost ţinta unor atacuri dure în operaţiunea militară pe care armata israeliană o desfăşoară în enclava palestiniană după atacul efectuat de combatanţi Hamas pe 7 octombrie în partea de sud a teritoriului israelian.

Conform Israelului, mişcarea islamistă palestiniană a folosit spitalele pentru a lansa atacuri şi pentru a ascunde acolo tuneluri şi arme, ceea ce Hamas neagă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noaptea de Înviere, patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău. Care este starea acestora

Noaptea de Înviere, patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău. Care este starea acestora La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii,...

Netanyahu: Israelul nu va accepta un acord cu Hamas care cere încetarea războiului

Netanyahu: Israelul nu va accepta un acord cu Hamas care cere încetarea războiului După zvonurile care au circulat în weekend cu privire la presiuni internaţionale...

A murit actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”

A murit actorul Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor” Actorul englez Bernard Hill, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”,...

Cancelarul Austriei e de neoprit: Nehammer va impune teste ADN pentru migranți

Cancelarul Austriei e de neoprit: Nehammer va impune teste ADN pentru migranți Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN în cazul rudelor persoanelor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.