UE deplânge dispariţia reginei Elisabeta a II-a, ‘care a arătat importanţa valorilor durabile’

Publicat:

Liderii Uniunii Europene au deplâns dispariţia reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care a încetat din viaţă joi, la 96 de ani, subliniind totodată că “niciodată nu a încetat să ne arate importanţa valorilor durabile într-o lume modernă” şi “puţini au marcat istoria mondială” aşa cum a făcut-o ea, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Numită cândva Elisabeta Steadfast (statornica – n.r.), nu a încetat niciodată să ne arate importanţa valorilor durabile într-o lume modernă, cu activitatea şi angajamentul ei”, a scris pe reţeaua socială Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel.


Citește și : Kamala Harris va participa la funerariile naţionale ale fostului premier japonez Shinzo Abe

La vestea morţii suveranului britanic a reacţionat şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a evidenţiat că “angajamentul ei de nezdruncinat şi activitatea ei au fost un exemplu pentru toţi”.

“Puţini au marcat istoria mondială aşa cum a făcut-o Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a”, a subliniat politiciana malteză tot pe Twitter. Metsola a adăugat că “lumea plânge alături de poporul din Regatul Unit şi din alte zări” moartea “reginei Elisabeta cea Mare”.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, a transmis că UE “aduce un omagiu contribuţiei unice” a suveranei britanice “la edificarea păcii şi a reconcilierii”.

Borrell a afirmat că “domnia extraordinară a Reginei Elisabeta a II-a a fost contemporană cu evenimente cheie ale secolelor XX şi XXI”. “Deşi pierderea ei se va simţi în întreaga lume, primele noastre gânduri sunt alături de familia sa şi de poporul Regatului Unit”, a încheiat politicianul spaniol pe contul său oficial de Twitter.

Monarhul britanic “reprezintă întreaga istorie a Europei, care este căminul nostru comun, împreună cu prietenii noştri britanici”, a declarat la rândul ei preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă la Rotterdam.

Citește și :  Starea de sănătate a reginei Elisabeta a Marii Britanii îi alertează pe medici – VIDEO

Politiciana germană a remarcat că Elisabeta a II-a ne-a “dat tuturor în aceşti ani stabilitate, încredere” şi a arătat “un mare curaj”.

“Pentru mine este o legendă”, a adăugat şefa executivului european.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.