UE interzice difuzarea pe teritoriul său a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse

Publicat:

UE interzice difuzarea pe teritoriul său a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit miercuri să interzică difuzarea pe teritoriul UE a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse, informează AFP, citând ruse diplomatice.

Ambasadorii celor 27 de state membre ale UE au aprobat aceste sancţiuni împotriva Voice of Europe, agenţiei de presă ruse RIA Novosti, precum şi a ziarelor ruse Izvestia şi Rossiiskaia Gazeta, au precizat aceste surse diplomatice la Bruxelles, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În martie, serviciile de informaţie cehe au afirmat că au destructurat o reţea finanţată de Moscova menită să răspândească propagandă favorabilă Rusiei în Europa şi care viza în special Parlamentul European înainte de alegerile europene din iunie.

Acest grup se folosea de site-ul de informaţii Voice of Europe, al cărui sediu este la Praga, pentru a difuza informaţii menite să descurajeze UE să trimită ajutor Ucrainei.

Parchetul federal belgian a declanşat la rândul său o anchetă asupra unor suspiciuni de fapte de corupţie ale unor eurodeputaţi, după identificarea unei reţele de influenţă finanţate de Moscova şi legată de “Voice of Europe”.

Iniţial, cele 27 de state membru au interzis difuzarea în Europa a mai multor media ruse sau proruse, printre care Russia Today, acuzând Moscova că utilizează aceste media pentru “a-şi răspândi propaganda şi a desfăşura campanii de dezinformare, inclusiv cu privire la agresiunea sa militară împotriva Ucrainei”, potrivit site-ului UE.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Această interdicţie de difuzare vizează toate mijloacele de transmisie şi de distribuţie din sau spre ţările UE, fie prin cablu, prin satelit, internet sau pe platforme şi aplicaţii de pe telefoane mobile.

Aceste media şi jurnaliştii lor pot cu toate acestea să continuă să lucreze în UE, atât timp că ele nu difuzează acolo producţiile sau articolele lor, precizează UE, adăugând că personalităţi mediatice ruse au fost de asemenea sancţionate în trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CIO autorizează 39 de ruşi şi belaruşi să participe sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris

CIO autorizează 39 de ruşi şi belaruşi să participe sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) autorizează acum...

Bloggeri ucraineni, arestaţi pentru obstrucţionarea mobilizării

Bloggeri ucraineni, arestaţi pentru obstrucţionarea mobilizării Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat joi arestarea în regiunea Odesa a unui grup de şapte bloggeri...

Sprijinul acordat R.Moldova, pe agenda reuniunii Consiliului European

Sprijinul acordat R.Moldova, pe agenda reuniunii Consiliului European Sprijinul acordat Republicii Moldova se numără printre subiectele de pe agenda reuniunii Consiliului European, care are loc...

Stoltenberg: Rusia nu este capabilă să realizeze ‘străpungeri semnificative’ pe frontul din Ucraina

Stoltenberg: Rusia nu este capabilă să realizeze 'străpungeri semnificative' pe frontul din Ucraina După doi ani şi patru luni de când a lansat invazia asupra...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.