UE interzice difuzarea pe teritoriul său a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse

Publicat:

UE interzice difuzarea pe teritoriul său a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit miercuri să interzică difuzarea pe teritoriul UE a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse, informează AFP, citând ruse diplomatice.

Ambasadorii celor 27 de state membre ale UE au aprobat aceste sancţiuni împotriva Voice of Europe, agenţiei de presă ruse RIA Novosti, precum şi a ziarelor ruse Izvestia şi Rossiiskaia Gazeta, au precizat aceste surse diplomatice la Bruxelles, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În martie, serviciile de informaţie cehe au afirmat că au destructurat o reţea finanţată de Moscova menită să răspândească propagandă favorabilă Rusiei în Europa şi care viza în special Parlamentul European înainte de alegerile europene din iunie.

Acest grup se folosea de site-ul de informaţii Voice of Europe, al cărui sediu este la Praga, pentru a difuza informaţii menite să descurajeze UE să trimită ajutor Ucrainei.

Parchetul federal belgian a declanşat la rândul său o anchetă asupra unor suspiciuni de fapte de corupţie ale unor eurodeputaţi, după identificarea unei reţele de influenţă finanţate de Moscova şi legată de “Voice of Europe”.

Iniţial, cele 27 de state membru au interzis difuzarea în Europa a mai multor media ruse sau proruse, printre care Russia Today, acuzând Moscova că utilizează aceste media pentru “a-şi răspândi propaganda şi a desfăşura campanii de dezinformare, inclusiv cu privire la agresiunea sa militară împotriva Ucrainei”, potrivit site-ului UE.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Această interdicţie de difuzare vizează toate mijloacele de transmisie şi de distribuţie din sau spre ţările UE, fie prin cablu, prin satelit, internet sau pe platforme şi aplicaţii de pe telefoane mobile.

Aceste media şi jurnaliştii lor pot cu toate acestea să continuă să lucreze în UE, atât timp că ele nu difuzează acolo producţiile sau articolele lor, precizează UE, adăugând că personalităţi mediatice ruse au fost de asemenea sancţionate în trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.