UE va anunța deblocarea fondurilor pentru Polonia (Tusk)

Publicat:

UE va anunța deblocarea fondurilor pentru Polonia (Tusk)

Reprezentanții Comisiei Europene vor anunța vineri că Bruxelles-ul a deblocat fondurile de redresare pentru Polonia, a declarat, joi, premierul de la Varșovia, Donald Tusk, în fața parlamentului.

“Mâine (vineri – n.r.) vom auzi de la reprezentanții Uniunii Europene că Polonia a avut în sfârșit deblocate fondurile Planului național de redresare”, a declarat Donald Tusk în fața parlamentului de la Varșovia, potrivit Reuters, scrie stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, intenționează să viziteze Varșovia vineri, împreună cu premierul belgian Alexander De Croo.

Fostul guvern polonez al partidului naționalist Lege și Justiție (PiS) a fost implicat într-o dispută cu UE în legătură cu reformele judiciare și cu presupusa erodare a standardelor statului de drept, ceea ce a dus la înghețarea a miliarde de euro din fondurile UE pentru Polonia.

Noul guvern pro UE condus de Tusk s-a angajat să recâștige accesul la acești bani prin consolidarea statului de drept, dar se confruntă cu rezistență din partea susținătorilor PiS, inclusiv a președintelui Andrzej Duda și a unor judecători.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biserica de lemn din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei

Biserica de lemn din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei Biserica de lemn din Cricova, Sfântul Alexandru de Svir, a aderat la Mitropolia Basarabiei. Anunțul...

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială Ministerul de Externe chinez a refuzat luni să comenteze decizia preşedintelui american Joe Biden...

Poliţia rutieră a constatat 3400 de abateri în traficul din weekend

Poliţia rutieră a constatat 3400 de abateri în traficul din weekend Peste 3400 de abateri rutiere au fost depistate, în acest weekend, de polițiști pe...

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.