UK se pregăteşte să evacueze… câini şi pisici din Kabul

Publicat:

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunţat miercuri că va autoriza evacuarea aeriană din Kabul a câinilor şi pisicilor dintr-un adăpost înfiinţat de un fost soldat din marină, care a închiriat un avion pentru a-şi evacua personalul afgan şi animalele, informează AFP, potrivit agerpres.

În timp ce mii de afgani încearcă cu disperare să fugă din ţară după venirea la putere a talibanilor, subiectul evacuării animalelor s-a aflat în centrul unei dezbateri în ultimele zile în Regatul Unit.


Citeşte şi: Biden: ‘NU vom amâna plecarea din Afganistan!’ – Black News

”Dacă aduce animalele, o să găsim un interval de aterizare pentru avionul lui”, a scris pe Twitter Wallace, referindu-se la Paul Farthing, un fost soldat care a deschis un adăpost pentru animale la Kabul şi care doreşte să evacueze circa 140 de câini şi 60 de pisici, precum şi apropiaţi de-ai săi şi angajaţi afgani.

Cu o zi înainte, ministrul afirmase că nu va ”acorda prioritate animalelor în faţa bărbaţilor, femeilor şi copiilor care bat disperaţi la porţi”.

Ministrul ”trebuie să-şi dea demisia”, s-a indignat un activist pentru drepturile animalelor, Dominic Dyer.

Miercuri, Dyer a apreciat pe Twitter poziţia mai relaxată a ministrului, afirmând că se datora intervenţiei premierului Boris Johnson.

Guvernul britanic a acordat vize tuturor persoanelor care lucrează pentru asociaţia Nowzad, precum şi pentru familiile acestora, în total 68 de persoane, a anunţat luni pe Twitter Paul Farthing.

Citeşte şi: Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna SE PRĂBUŞEŞTE în cazul variantei Delta – Black News

Mii de afgani, unii dintre aceştia însoţiţi de întreaga familie, se îmbulzesc de mai multe zile pe aeroportul din Kabul, al cărui perimetru este securizat de peste 6.000 de soldaţi americani, în speranţa de a prinde un loc într-unul dintre zborurile organizate de aliaţii occidentali.

Washingtonul a contribuit deja la evacuarea a 70.700 de persoane, dintre care 4.000 de americani, după crearea podului aerian pe 14 august, cu o zi înainte ca talibanii să preia controlul asupra capitalei afgane.

Regatul Unit a evacuat peste 10.200 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.