Ulianovschi: Pentru cursa prezidențială candidez ca un susținător al valorilor pro-europene

Publicat:

Ulianovschi: Pentru cursa prezidențială candidez ca un susținător al valorilor pro-europene

Tudor Ulianovschi, fost ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, și-a exprimat dezacordul față de modul în care a fost menționat într-un articol de pe site-ul BalkanInsight. Articolul, intitulat “Stânga Pro-Rusă din Moldova ia în considerare un candidat comun pentru cursa prezidențială”, a fost publicat pe 20 mai 2024 și a stârnit nemulțumirea lui Ulianovschi.

În declarația sa, Ulianovschi a subliniat că nu este de stânga sau pro-rus. El a explicat că, în calitate de candidat independent, și-a propus să candideze ca un susținător al valorilor pro-europene și că a încurajat toate partidele pro-europene de opoziție din centrul politic, centru-stânga și centru-dreapta al Moldovei să identifice un candidat comun al opoziției pro-europene, potrivit paranteze.md.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Din start, titlul articolului duce la interpretarea că “toți cei care au participat la această întâlnire” sunt “reprezentanți ai stângii pro-ruse”, lucru care pur și simplu nu este adevărat și nu reflectă realitatea. Nu sunt nici de stânga, nici partid sau candidat pro-rus. Chiar dacă autorul menționează mai departe în textul articolului că “… întâlnirea a fost a partidelor de stânga, în mare parte pro-ruse”, duce la interpretarea că toți participanții sunt “de stânga” și “majoritatea” sunt pro-ruse. Ceea ce este din nou, înșelător și incorect”, se arată în declarația lui Tudor Ulianovschi.

Ulianovschi a respins interpretarea că toți participanții la întâlnirea menționată în articol ar fi reprezentanți ai stângii pro-ruse, evidențiind că unii dintre liderii și reprezentanții partidelor prezente la întâlnire sunt public declarați pro-europeni, de centru-stânga și chiar centru-dreapta.

În final, Ulianovschi a subliniat că întâlnirea din 14 mai 2024 nu a avut ca rezultat nicio negociere sau formare de coaliții, iar el personal nu împărtășește viziunea politică a unor participanți la acea întâlnire.

Personal, nu împărtășesc viziunea politică a unor actori prezenți la această întâlnire, iar rezultatele și acțiunile activității mele diplomatice întăresc viziunea pro-europeană pe care o am și am avut-o întotdeauna în exercitarea politicii externe, dar și pentru viitorul țării noastre”, a conchis Ulianovschi.

La ședința comună au fost prezenți: deputatul neafiliat Gaik Vartanean, membru al partidului înființat de primarul Ion Ceban – Partidul Mişcarea Alternativa Naţională (MAN); ex-bașcana Irina Vlah; președintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon; președintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM) Ion Chicu; președintele partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat și ex-ministrul de Externe Tudor Ulianovschi.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Totodată, drept observatori au fost fosta avocată Fulga Grabovski, fostul ministru al justiției Stanislav Pavlovschi și analiștii politici Valeriu Ostalep și Ian Lisnevschi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe străzi din Cahul rămân fără curent electric

Mai multe străzi din Cahul rămân fără curent electric Premier Energy anunță despre efectuarea lucrărilor de mentenanță la rețeaua electrică pentru data de 1 iunie...

Tragedie la scăldat. Un băiat de 15 ani a pierit într-un lac din Râșcani

Tragedie la scăldat. Un băiat de 15 ani a pierit într-un lac din Râșcani Un băiat de 15 ani a murit înecat în lacul de...

Dorin Recean face o vizită de lucru în Grecia

Dorin Recean face o vizită de lucru în Grecia Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde, în perioada 1-2 iulie, o vizită de lucru la Atena. Șeful Executivului...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.