Un activist media din Arabia Saudită a fost pus pe fugă de palestinieni în Ierusalim – VIDEO

Publicat:

Un activist media din Arabia Saudită a fost atacat marţi de palestinieni în timpul unei vizite la Muntele Templului din Ierusalim, transmite DPA, potrivit agerpres.

Victima agresiunii vizita Israelul în cadrul unei delegaţii formate din şase jurnalişti şi activişti media arabi, oaspeţi ai Ministerului de Externe israelian.



Citeşte şi: Un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Asociaţia jurnaliştilor din ţările arabe şi din Orientul Mijlociu a condamnat luni delegaţia respectivă pentru normalizarea relaţiilor cu Israelul.

În înregistrări video difuzate în mediile sociale şi la televiziunea Al Jazeera se vede cum activistul saudit este hărţuit, înjurat şi scuipat în timpul vizitei la locul sfânt; se aud strigăte în arabă: “Du-te şi roagă-te în Knesset-ul tău (parlamentul israelian – n. red.), nu aici!”, “Ruşine!” sau “Al-Aqsa (moscheea – n. red.) nu primeşte oameni ca tine!”. În piaţa din centrul vechi al Ierusalimului, oamenii au aruncat în el cu scaune.

Muntele Templului sau Nobilul Sanctuar – loc sfânt atât pentru musulmani, cât şi pentru evrei – este centrul tensiunilor religioase între din Ierusalim.

Citeşte şi: Pană de curent majoră în Venezuela: Autorităţile denunţă un ‘atac electromagnetic’

Nizar Amer, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian, a emis un comunicat în care condamnă “cu tărie comportamentul brutal şi imoral al unor palestinieni în apropiere de moscheea Al-Aqsa, faţă de activistul media saudit care a venit la Ierusalim pentru a fi o punte către pace şi înţelegere între popoare. Ei exploatează oribil locurile sfinte ca instrument politic. Îl îmbrăţişăm pe tânărul care a fost şi va rămâne oaspete de onoare în Israel”.

Israelul nu are relaţii diplomatice cu Arabia Saudită şi cu Irakul. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat de mai multe ori că între ţara sa şi mai multe state arabe are loc o apropiere discretă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.