Un activist media sirian, împușcat mortal în provincia Idlib

Publicat:

Raed al-Fares, activist media sirian, a fost împușcat mortal în regiunea Idlib din Siria, unde înființase o stație de radio independent, care difuza știri internaționale și satiriza regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, scrie Mediafax.

Un individ înarmat neidentificat l-a împușcat pe Fares și pe un prieten de-al acestuia, Hamoud al-Juneid, în orașul Kafranbel, unde se afla sediul postului Radio Fresh.


Citește și : Un militant islamist acuzat de terorism a fost arestat preventiv în Bosnia-Herţegovina

Raed al-Fares a înființat Radio Fresh, care de-a lungul timpului a avut transmisiuni din mai multe regiuni controlate de rebeli.

Atât Fares cât și angajați ai radioului au fost vizați de atacuri ale organizațiilor teroriste. În anul 2014, sediul Radio Fresh a fost atacat și distrus de militanți. În anul 2016, Fares a fost răpit de militanții Frontului Nusra, vechea afilială al-Qaeda în Siria.

Alianța Hayat Tahrir al-Sham (HTS), care controlează mare parte din regiunea Idlib, a ordonat Radio Fresh să oprească transmisiunea. Ca răspuns la amenințări, postul a difuzat mesaje sarcastice și sunete produse de animale.

Citește și : Turcia: Fetullah Gulen, inculpat pentru asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara

Într-un editorial publicat în luna iunie în Washington Post, Fares a făcut apel Statelor Unite să reia ajutorul financiar către Radio Fresh, adăugând că „grupurile teroriste și regimul văd postul radio ca pe o amenințare directă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.