Un adept al Supremaţiei Albilor a fost arestat în Italia

Publicat:

Un italian în vârstă de 22 de ani, apropiat de grupări adepte ale supremaţiei albilor şi suspectat de asociere în scop terorist şi comitere de atacuri rasiste şi antisemite, a fost arestat vineri la Savona, în nord-vestul ţării, a anunţat poliţia, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit anchetatorilor, suspectul “înfiinţase, împreună cu alţi tineri de vârsta sa, o organizaţie denumită ‘Noua Ordine Socială’, de inspiraţie naţional-socialistă, al cărei scop era recrutarea altor voluntari şi plănuirea de acţiuni extremiste şi violente”.


Citeşte şi: Orban nu se gândeşte la relaxarea restricţiilor în Ungaria: ‘Ar fi prematur!’

Tânărul, pasionat şi expert în arme şi obiecte militare, se afla în contact prin reţelele sociale cu alte persoane cu aceeaşi orientare ideologică.

Pe această cale, el a colaborat la redactarea şi difuzare pe internet a unor documente de inspiraţie neonazistă şi antisemită, care îndeamnă deschis la revoluţie violentă împotriva ‘statului controlat de sionişti’ şi la eliminarea fizică a evreilor.

În plus, suspectul, ale cărui acţiuni “se inspiră de la gruparea americană adeptă a supremaţiei albilor AtomWaffen Division şi de la naziştii din Waffen-SS”, a participat la grupuri de discuţii având ca scop propaganda şi incitarea la violenţă.

Printre obiectivele declarate figurau acţiuni teroriste de aceeaşi inspiraţie ideologică precum cele de pe insula Utoya, în Norvegia, în 2011 şi de la Christchurch, Noua Zeelandă, în 2019.

Citeşte şi: Stat Islamic a revendicat atentatele sângeroase din Bagdad

Poliţia a efectuat, de asemenea, percheziţii la locuinţele altor 12 suspecţi în mai multe oraşe italiene, printre care Torino, Cagliari, Perugia, Bologna şi Palermo.

Grupările de extremă dreapta italiene, uneori violente, îşi trag rădăcinile mai ales din dictatura fascistă a lui Benito Mussolini (1922-1943).

În 2018, un simpatizant neonazist a tras asupra unor migranţi africani la Macerata, în centrul Italiei, rănind şase persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.