Un adolescent de 17 ani, arestat în vestul Germaniei sub suspiciunea că a planificat un atac terorist islamist

Publicat:

Un adolescent de 17 ani a fost arestat în vestul Germaniei sub suspiciunea că a planificat un atac terorist islamist, a anunţat joi un purtător de cuvânt al tribunalului, citat de DPA, potrivit agerpres.  

Adolescentul, originar din oraşul Kerpen de lângă Köln, este în prezent într-un centru de detenţie pentru minori din Wuppertal.


Citește și : Defrişările din pădurea amazoniană au ajuns la un nivel record

Potrivit parchetului din Dusseldorf, băiatul a primit ajutor de la alţii pentru a fi pregătit să îndeplinească atacul planificat.

El a fost reţinut în gara principală din Hanovra sâmbătă în urma unor informaţii primite de la cineva cunoscut. Poliţiştii au percheziţionat cu câini trenul în care el se afla, dar nu s-au găsit explozivi.

Adolescentul le-ar fi telefonat părinţilor spunându-le “o serie de lucruri”, a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei din Kerpen.

Citește și : Comisia Europeană propune prelungirea folosirii certificatului verde

Potrivit parchetului, cazul se remarcă prin declaraţii autoincriminatoare ale adolescentului. În timpul interogatoriului, el a spus că a obţinut obiecte pentru a construi un dispozitiv exploziv. Până acum nu a fost găsit un astfel de dispozitiv.

Tânărul de 17 ani a negat iniţial că intenţiona să comită un atac islamist, potrivit autorităţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.