Un al doilea membru al Gardienilor Revoluției iraniene a murit în urma unui atac israelian în apropiere de Damasc

Publicat:

Un al doilea membru al Corpului Gardienilor Revoluției iraniene, care a servit ca și consilier militar în Siria, a murit în urma unui atac aerian israelian în apropiere de Damasc, a anunțat duminică presa de stat iraniană, citată de reuters , informează mediafax.

„Meqdad Mehghani Jafarabadi, membru al Gardienilor Revoluției, a fost rănit vineri într-un atac criminal al regimului sionist și a fost martirizat din cauza gravității rănilor sale”, au precizat Gardienii Revoluției într-un comunicat publicat duminică.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

„Crimele regimului sionist nu vor rămâne fără răspuns și vor plăti pentru acest lucru”, au adăugat ei.

Israelul efectuează de ani de zile atacuri împotriva a ceea ce a descris ca fiind ținte legate de Iran în Siria, unde influența Teheranului a crescut de când a început să-l susțină pe președintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Iranul afirmă că ofițerii săi au un rol consultativ în Siria, la invitația Damascului. Zeci de membri ai Gardienilor Revoluției, inclusiv ofițeri superiori, au fost uciși în Siria în timpul războiului.

Atacul aerian de vineri, despre care Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că a fost al șaselea atac al Israelului în Siria în luna martie, a ucis, de asemenea, un alt ofițer al Gărzilor Revoluționare și consilier militar, Milad Haydari.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

 

Comentând moartea celor doi membri ai IRGC, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a declarat că „Republica Islamică Iran își păstrează dreptul de a răspunde la terorismul de stat al Israelului la momentul și locul potrivit”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.