Un al doilea pompier şi-a pierdut viaţa în incendiul din nordul Californiei

Publicat:

Un al doilea pompier şi-a pierdut viaţa în incendiul din apropierea oraşului Redding, în nordul Californiei, a precizat vineri pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri Calfire, potrivit agerpres.

”Doi pompieri au murit în incendiul ‘Carr’. Şoferul unui buldozer a murit ieri după-amiază (joi, n.red.), iar un pompier din oraşul Redding, în timpul serii”, a precizat sursa amintită, fără a oferi detalii.


Citește și : Casa Albă: Preşedintele Donald Trump se declară deschis față de o vizită la Moscova

Autorităţile anunţaseră, cu câteva ore înainte, decesul operatorului buldozerului, adăugând că incendiul denumit “Carr” a traversat joi seară un curs de apă şi a cuprins partea vestică a oraşului Redding, cu 90.000 de locuitori.

”Focul de extinde cu o aşa de mare viteză, încât forţele de ordine recurg la evacuări pe cât de repede posibil. S-au înregistrat răniţi atât în rândul civililor, cât şi al pompierilor”, a precizat Scott McLean, purtătorul de cuvânt al Calfire.

Până vineri dimineaţă, incendiul declanşat luni a ars o suprafaţă de 18.000 de hectare, a distrus 65 de locuinţe şi a avariat alte 55. Peste 500 de clădiri sunt ameninţate de flăcările ţinute sub control doar în proporţie de 3%.

”Focul a devenit foarte activ în timpul serii”, a precizat Calfire, pe site-ul său de internet, precizând că eforturile a peste 1.700 de pompieri ”au fost încetinite de acţiunea extremă a focului şi de condiţiile dificile create de vânt.”

”Persistenţa temperaturilor ridicate şi a secetei vor continua până la sfârşitul săptămânii, cu valori de peste 37 de grade Celsius”, a precizat instituţia menţionată.

Un alt pompier a decedat cu câteva zile în urmă într-un alt incendiu, botezat ”Ferguson”, şi localizat în apropierea Parcului Naţional Yosemite, care a fost închis parţial.

Vineri, după două săptămâni de la declanşarea sa, era ţinut sub control în proporţie de doar 29% şi distrusese 18.600 de hectare de vegetaţie. Peste 3.800 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta cu flăcările.

Citește și : Bilanţul victimelor erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala a ajuns la 156

În California au avut loc incendii de proporţii în octombrie 2017, iar în decembrie, locuitorii statului american s-au confruntat cu incendiul ”Thomas”, unul dintre cele mai devastatoare din istoria regiunii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.