Un alt incendiu puternic produce victime în Spania

Publicat:

Un alt incendiu puternic produce victime în Spania

Trei persoane, doi adulţi şi un copil, au murit în noaptea de duminică spre luni într-un incendiu izbucnit într-un bloc de apartamente în Villajoyosa, lângă Alicante (sud-estul Spaniei), la zece zile după un alt incendiu soldat cu victime în aceeaşi regiune, au anunţat autorităţile spaniole, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Serviciile de urgenţă au fost alertate la ora locală 02:13 (01:13 GMT) cu privire la un “incendiu izbucnit la etajul 11 din 24” al unei clădiri din Villajoyosa, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.


Citeşte şi: FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului – Stiripesurse.md

În total, 120 de persoane au fost evacuate, iar 15 persoane rănite uşor după ce au inhalat fum au fost transportate la spital.

Un alt incendiu puternic produce victime în Spania

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor regionale de sănătate, printre persoanele rănite se numără şi un poliţist local care a participat la operaţiunile de salvare.

Pompierii au declarat că incendiul a fost stins la ora 03:45, iar ocupanţii imobilului s-au putut întoarce în locuinţe luni dimineaţa.

Cauzele incendiului rămân deocamdată necunoscute.

Un alt incendiu puternic produce victime în Spania

Această nouă tragedie are loc la zece zile după un incendiu uriaş produs în Valencia, cel mai mare oraş din sud-estul Spaniei, soldat cu 10 morţi şi care a provocat o undă de şoc în Spania.

Incendiul, care a izbucnit în după-amiaza zilei de 22 februarie într-un bloc de 14 etaje cu 138 de apartamente, s-a extins rapid în întreaga clădire.

Mai mulţi experţi au atras atenţia asupra rolului pe care l-ar fi avut un material folosit pentru izolaţie pe faţada clădirii pentru a explica avansul extrem de rapid al flăcărilor, la fel ca în cazul tragediei de la Turnul Grenfell de la Londra, în iunie 2017, în care 72 de persoane şi-au pierdut viaţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției Imagini ce provoacă multe semne de întrebare au...

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului Într-un comunicat comun publicat miercuri de Ministerul de Externe de...

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic?

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic? Zahărul, în numeroasele sale forme, a fost un subiect de...

INVAZIE de şacali la frontiera cu România

INVAZIE de şacali la frontiera cu România Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile din România estimând un efectiv de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.