Un apărător al comunităţii Rohingya a fost ASASINAT în Bangladesh

Publicat:

Atacatori neidentificaţi au împuşcat mortal în Bangladesh un important activist pentru drepturile comunităţii Rohingya, care a fugit în urmă cu patru ani din cauza persecuţiilor suportate în Myanmar, a anunţat miercuri poliţia bengaleză, transmite DPA, potrivit agerpres.

Mohib Ullah (50 de ani), liderul organizaţiei Arakan Rohingya Society for Peace and Human Rights (ARSPH), a decedat la spital din cauza rănilor suferite.


Citeşte şi: 100 de morţi într-o revoltă din închisoare! Preşedintele ţării declară ‘situaţie excepţională’ – Black News

Patru sau cinci atacatori, cu feţele parţial acoperite de eşarfe, l-au împuşcat pe Ullah de la mică distanţă în tabăra de refugiaţi Lombashia din sud-estul Bangladeshului, a declarat ofiţerul de poliţie Nayeemul Haque.

”Trei gloanţe i-au străpuns pieptul”, a adăugat el.

Haque a spus că motivul asasinatului nu este deocamdată cunoscut şi că poliţia încearcă să îi găsească pe autori.

Oficialităţi locale au precizat că Ullah, fost profesor devenit activist pentru drepturile omului, a venit în Bangladesh în 2017 după ce în august acel an majoritatea budistă din Myanmar lansase o campanie de reprimare violentă a musulmanilor Rohingya în statul Rakhine, din nordul ţării.

Potrivit unui raport guvernamental, ARSPH are peste 300 de activişti care lucrează pentru drepturile Rohingya. Organizaţia a jucat un rol important în planurile de repatriere a musulmanilor Rohingya în Myanmar.

Citeşte şi: Polonia cumpără mai multe elicoptere americane – Black News

În 2019, Mohib Ullah şi alţi militanţi victime ale persecuţiilor religioase din lume au fost primiţi la Casa Albă de preşedintele american de atunci, Donald Trump, solicitând ajutorul SUA pentru comunitatea Rohingya.

Bangladesh adăposteşte peste 1 milion de musulmani Rohingya în tabere de refugiaţi aflate în sud-estul ţării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.