Un avion de pasageri s-a prăbuşit pe aeroportul din Kathmandu – VIDEO

Publicat:

UPDATE 1: Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion care avea 71 de persoane la bord s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kathmandu, anunţă BBC, care adaugă că sunt cel puţin 23 de supravieţuitori.

Avionul, operat de US-Bangla, o companie din Bangladesh, şi-a schimbat brusc cursul şi a ieşit de pe pistă atunci când a aterizat luni după-amiază, luând foc.


Prim-ministrul Nepalului, K P Sharma Oli a prezentat condoleanţe, a spus că este „extrem de şocat” de acest accident şi a promis că va avea loc o investigaţie a guvernului.

„Avionul a primit permisiunea de a ateriza venind din partea de sud a pistei zburând peste Koteshwor, dar a aterizat venind din partea de nord”, a spus Sanjiv Gautam, directorul general al Autorităţii de Aviaţie Civilă din Nepal.

„Încă nu s-a putut stabili cauza acestei aterizări neobişnuite”, a adăugat el.

Unul dintre supravieţuitori, Basanta Bohora, a spus că după ce avionul a decolat normal de la Dhaka, aeronava a început să se comporte ciudat odată ce se apropia de Kathmandu.

„Deodată, avionul a început să se zgâlţâie violent şi apoi s-a auzit un zgomot puternic. Eu stăteam aproape de geam şi am putut ieşi pe geam”, a spus Basanta Bohora.

„Nu îmi mai amintesc nimic după ce am ieşit din avion, cineva m-a dus la spitalul Sinamangal iar de acolo prietenii mei m-au dus la spitalul Norvic. Am primit îngrijiri medicale pentru rănile suferite la cap şi la picioare, dar sunt norocos că am scăpat cu viaţă din acest chin”, a adăugat el.

Conform AFP, care citează surse din poliţie, 31 de persoane au murit la locul accidentului iar alte nouă au decedat din cauza rănilor la spital, informează news.ro.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat pentru Reuters că cel puţin 50 de persoane au murit.

UPDATE: Un avion de pasageri al unei companii din Bangladesh s-a prăbuşit luni la aterizare pe aeroportul din capitala Nepalului, Kathmandu, transmit AFP, dpa şi BBC News, potrivit agerpres.

Avionul, operat de compania US-Bangla, a ieşit de pe pistă în timpul aterizării şi a luat foc. Pompierii se luptă pentru a stinge incendiul.

Citeşte şi: UN elicopter s-a prăbușit la New York. Mai mulți morți

Potrivit unor oficiali citaţi de BBC, la bord se aflau în jur de 67 de persoane.

Numărul victimelor nu este confirmat.

”Am recuperat cadavre şi persoane rănite”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului nepalez, Narayan Prasad Duwadi.

Anterior, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Prem Nath Thakur, afirmase că 20 de persoane au fost spitalizate şi că la bord se aflau 67 de pasageri şi patru membri de echipaj.

Avionul, care venea de la Dhaka, a aterizat la ora locală 14:20 (08:35 GMT), conform site-ului FlightRadar24.

Fotografii şi filmuleţe postate pe reţele sociale arătau un nor gros de fum ridicându-se de pe aeroport. 

Ştire iniţială: Un avion de pasageri s-a prăbuşit pe aeroportul internaţional din Kathmandu.

Aeronava aparţine companiei aeriene US-Bangla, din Bangladesh şi s-a prăbuşit pe pista aeroportului Tribhuvan din Nepal.

Oficialii anunţă că avionul a luat foc în timpul aterizării, la contactul cu solul, relatează AP.
Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exat al victimelor sau starea acestora. Un reprezentant al aeroportului a declarat că au fost salvate 14 persoane, printre care patru membri ai echipajului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.