Un avion de vânătoare s-a prăbuşit în India. Ambii piloţi au murit! – VIDEO

Publicat:

Un avion de vânătoare Mirage 2000 al Armatei indiene a aerului s-a prăbuşit vineri la scurt timp după decolarea sa din Bangalore (sud) pentru un zbor de încercare, cei doi membri ai echipajului pierzându-şi viaţa, potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării din India, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pilotul şi navigatorul ”au fost răniţi mortal (…). A fost ordonată o anchetă privind cauzele accidentului”, a precizat ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

Avionul, cu un singur motor, construit de către Dassault Aviation, trebuia să efectueze un zbor de încercare după ce fusese modernizat de către întreprinderea publică Hindustan Aeronautics Limited (HAL), partener al constructorului francez.

Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze după explozia aparatului, dar au nimerit în incendiul de pe aeroportul HAL din Bangalore, în sudul ţării, au relatat media locale. Nu s-a înregistrat nici o victimă la sol.

India a încheiat în 2011 cu Parisul un contract de modernizare a flotei sale de 51 de aparate Mirage 2000 din anii 1980, prevăzându-se îndeosebi noi radare şi sisteme de război electronic.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

Accidentele în care sunt implicate avioane de vânătoare în India, care a început o amplă reînnoire a flotei sale, sunt frecvente. Majoritatea se referă la aparate achiziţionate de la fosta URSS.

În cadrul modernizării flotei sale de avioane de luptă, India a încheiat în 2016 un contract de cumpărare a 36 de aparate Rafale de la Dessault Aviation la o sumă de circa 8,8 miliarde de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.