Un băiat rohingya a fost ucis în Bangladesh de un mortier tras din Myanmar

Publicat:

Un băiat rohingya în vârstă de 15 ani a fost ucis și cel puțin șase persoane au fost rănite când obuze de mortier trase din Myanmar au explodat în Bangladesh, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de incidente violente, au declarat oficiali și un lider rohingya, potrivit Reuters, informează mediafax.

Mai mult de un milion de rohingya trăiesc în taberele din sudul Bangladeshului, care cuprind cea mai mare așezare de refugiați din lume, marea majoritate dintre ei fugind din Myanmar în timpul unei represiuni militare în 2017.


Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Rohingya au fost prinși în focul încrucișat între armata din Myanmar și Armata Arakan, un grup armat care luptă pentru autodeterminare pentru minoritățile etnice din statul Rakhine.

Adolescentul a fost ucis vineri noaptea, a declarat Dil Mohammed, un lider rohingya care trăiește de-a lungul graniței dintre Myanmar și Bangladesh, alături de aproximativ 4.000 de rohingya.

„Trăim aici într-o frică constantă. În orice moment se poate întâmpla orice catastrofă”, a declarat Mohammed, telefoni, pentru Reuters.

Vor fi proteste la Myanmar în legătură cu incidentul, a declarat un oficial guvernamental din Bangladesh și un oficial al poliției de frontieră.

În această lună, Bangladesh a emis o declarație în care își exprimă „profunda îngrijorare cu privire la căderea obuzelor de mortier în interiorul teritoriului Bangladeshului, la tirurile aeriene nediscriminatorii din partea Myanmarului în zonele de frontieră și la încălcarea spațiului aerian de către Myanmar”.

Citește și : Putin: Rusia nu are vreo legătură cu criza energetică din Europa

Trimisul Myanmarului la Dhaka a fost convocat de trei ori în ultimele săptămâni pentru ca aceste preocupări să poată fi transmise.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.