Un bărbat A SPART o statuie din faţa sediului BBC

Publicat:

Un bărbat mascat a atacat cu ciocanul şi dalta o statuie aflată în faţa sediului BBC din centrul Londrei, relatează sâmbătă DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Atacul vine la câteva zile după începerea lucrărilor de reparaţie la statuia care mai fusese atacată anterior. Aceasta îi reprezintă pe Prospero şi Ariel din “Furtuna” de Shakespeare şi a fost realizată de sculptorul britanic Eric Gill (1882-1940), despre care se bănuieşte că şi-ar fi abuzat sexual două dintre fiice.


Citeşte şi: Jack Teixeira rămâne în spatele gratiilor – Black News

Un bărbat purtând o mască Spiderman a fost văzut pe schelele din jurul sculpturii, sâmbătă dimineaţă. El a afişat de asemenea un banner cu un mesaj critic la adresa BBC. Poliţia metropolitană a fost chemată să intervină sâmbătă, în jurul orei 4:15.

Bărbatul a fost descris drept un “protestatar mascat” într-o ştire difuzată sâmbătă de BBC Radio London.

Statuia a fost expusă în 1932 în faţa Broadcasting House, unde se află sediul BBC, însă anul trecut a fost atacată pe fondul solicitărilor pentru a fi îndepărtată.

BBC a declarat marţi că, în urma “unei analize atente” care a luat în considerare semnificaţia istorică şi culturală a structurii şi după discuţii cu organizaţii culturale de top precum Historic England, s-a convenit asupra efectuării lucrărilor de reparaţie, costurile fiind acoperite prin poliţa de asigurare a instituţiei.

Schelele au fost înălţate marţi, iar un expert a început lucrările de restaurare a lucrării, sculptată din piatră de Caen, un tip de calcar extras în nord-vestul Franţei. Reparaţiile urmau să fie finalizate la sfârşitul lunii iunie.

Citeşte şi: Cutremur puternic la sud-est de Insulele Loialităţii – Black News

Gill se numără printre cei mai importanţi sculptori ai secolului XX. Jurnalele sale, publicate mult mai târziu după moartea sa, detaliază abuzul sexual asupra fiicelor sale.

Peste 3.000 de persoane au semnat o petiţie prin care au solicitat îndepărtarea statuii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Competenţe legislative ale Parlamentului European

Competenţe legislative ale Parlamentului European Tratatele europene i-au conferit Parlamentului European o gamă largă de competenţe în calitate de organism al Uniunii Europene ales direct. În...

Reacţia Israelului la moartea lui Raisi: „Nu am fost noi!”

Reacţia Israelului la moartea lui Raisi: „Nu am fost noi!” Israelul nu a fost implicat în niciun fel în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi și a...

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial Comisia Europeană a declarat luni că ajutorul pe care l-a oferit duminică eforturilor de căutare...

Cinci zile de doliu naţional în Iran, prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar

Cinci zile de doliu naţional în Iran, prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni cinci zile de doliu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.