Un bărbat înarmat a ucis şase oameni într-o moschee din Afganistan

Publicat:

Un bărbat înarmat a ucis şase oameni într-o moschee din Afganistan

Şase oameni au fost ucişi şi unul rănit într-un atac comis de un bărbat înarmat la o moschee din provincia Herat, în vestul Afganistanului, a anunţat Ministerul de Interne afgan în noaptea de luni spre marţi, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Luni, “la 21:00 (16:30 GMT), o persoană neidentificată a deschis focul asupra credincioşilor într-o moschee din districtul Guzara”, la aproximativ 40 de minute de mers cu maşina la sud de capitala provinciei Herat, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului.


Citeşte şi: Von der Leyen îşi apără palmaresul în faţa a şapte contracandidaţi la conducerea Comisiei Europene – Stiripesurse.md

“Şase civili au fost ucişi şi unul a fost rănit”, a declarat Abdul Matin Qani pe reţeaua de socializare X.

Un bărbat înarmat a ucis şase oameni într-o moschee din Afganistan

Până marţi dimineaţă atacul nu a fost revendicat în această ţară lovită frecvent de atentate ale grupării Stat Islamic din Khorasan (EI-K), care vizează adesea comunitatea şiită.

Televiziunea afgană Tolo News a indicat, pe baza unor surse locale, că moscheea vizată luni seara aparţine minorităţii şiite.

EI-K a revendicat responsabilitatea unui atac cu explozibili asupra unui microbuz la 21 aprilie într-un district din Kabul, care a făcut un mort şi trei răniţi.

Un bărbat înarmat a ucis şase oameni într-o moschee din Afganistan

Cu o lună înainte, un atac sinucigaş în Kandahar (sud), revendicat tot de EI-K, a provocat trei morţi, conform unor surse oficiale, însă o sursă din spital contactată de AFP a făcut referire la 20 de morţi.

Atentatorul sinucigaş îşi declanşase centura explozivă în faţa unei bănci în care erau mulţi funcţionari publici care veniseră să-şi încaseze salariile, în acest bastion istoric al talibanilor.

Deşi există în general o mai mare siguranţă în Afganistan de la revenirea talibanilor la putere în august 2021, sute de oameni au fost ucişi sau răniţi de atunci în atacuri care vizează adesea civili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Intervenvenția Carabinierilor în ultimele 48 de ore. Ce încălcări au depistat

Intervenvenția Inspectoratului General de Carabinieri al MAI în ultimele 48 de ore. Ce încălcări au depistat În ultimele 48 de ore, în timpul executării serviciului...

Spania refuză accesul în porturile sale al navelor care transportă arme pentru Israel

Spania refuză accesul în porturile sale al navelor care transportă arme pentru Israel Guvernul de stânga din Spania a început să aplice noua sa politică...

Noi provocări de la Tiraspol: Vor ‘verifica’ tehnica blindată la posturile de pacificare

Noi provocări de la Tiraspol: Vor 'verifica' tehnica blindată la posturile de pacificare În seara zilei de 16 mai 2024 Comandamentul Militar Întrunit a recepționat...

Controlul în PTF Giurgiulești-Reni se va efectua doar pe teritoriul Ucrainei

Controlul  în PTF  Giurgiulești-Reni se va efectua doar pe teritoriul Ucrainei Începând cu 16 mai 2024, cele patru autorități de frontieră și vamale din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.