Un bărbat riscă puşcăria după ce i-a ameninţat pe angajaţii de la salubritate cu bomba

O gunoiște neautorizată, creată de proprietarul unui imobil de pe strada Dumitru Moruzi din sectorul Botanica, a provocat un adevărat scandal. Bărbatul s-a luat la harță cu angajații autorității publice locale, ba chiar a și amenințat că terenul ar fi minat, pentru a împiedica lucrările de evacuare de resturilor din materiale de construcție.

„Proprietarul imobilului depozita neautorizat pe spațiul public adiacent îngrădirii curții sale deșeuri de diferită proveniență (construcție, tâmplărie, activitate comercială, menaj), afectând buna conviețuire socială, de vecinătate, normele antiincendiu, cele sanitare, dar și aspectul estetic al străzii.


Citeşte şi: Ucraina rămâne fără curent o zi întreagă – Stiripesurse.md

Pretura sectorului Centru, în conlucrare cu Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare, ÎMSL Centru și ÎMGFL nr. 9, a desfășurat lucrări de salubrizare mecanică și manuală a deșeurilor, fiind colectate și transportate cu ajutorul tehnicii specializate 7 remorci de deșeuri”, ne explică responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău.

Un bărbat riscă puşcăria după ce i-a ameninţat pe angajaţii de la salubritate cu bomba

Însă, omul a încercat să tărăgăneze procesul de salubrizare și, în semn de protest, a anunțat serviciul de urgență 112 despre minarea terenului de pe strada Dumitru Moruzi, nr. 2.

„La fața locului au intervenit echipajele secției tehnico-explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP, colaboratorii Inspectoratului de Poliție Centru, serviciul de medicină urgentă și pompierii IGSU. În urma verificărilor, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă”, ne mai spun autoritățile.

Mai mult, bărbatul nărăvaș a accidentat cu automobilul un angajat al Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ, în timpul lucrărilor de salubrizare și evacuare a deșeurilor. În acest sens, angajatului i-a fost acordată asistența medicală primară, iar responsabilii din domeniul ordinii publice urmează să identifice toate circumstanțele.

Un bărbat riscă puşcăria după ce i-a ameninţat pe angajaţii de la salubritate cu bomba

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să respecte autoritățile administrative, organele de drept și legea.

De asemenea, menționăm că potrivit Codului penal, comunicarea mincinoasă despre un act de terorism se pedepsește cu închisoare de până la 2 ani.