Un britanic, acuzat de spionaj în Emiratele Arabe Unite, a fost eliberat din arest

Publicat:

Un cercetător britanic arestat în mai în Emiratele Arabe Unite sub acuzaţia de spionaj a fost eliberat provizoriu până când va compărea în faţa justiţiei, a anunţat soţia lui, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

“Matthew Hedges a fost eliberat provizoriu, cu o supraveghere permanentă, din locul unde a fost deţinut, până la viitoarea sa audiere la tribunal, în 21 noiembrie 2018”, a precizat soţia sa, Daniela Tejada, într-un comunicat publicat în noaptea de luni spre marţi.


Citeşte şi: Justiţia respinge plângerea lui Julian Assange împotriva ambasadei care-l găzduieşte de şase ani

Doctorand al Universităţii din Durham, din nord-estul Marii Britanicii, cercetătorul în vârstă de 31 de ani a fost arestat pe aeroportul din Dubai la 5 mai, după ce s-a deplasat în Emirate pentru discuţii asupra politicii externe şi strategiei în termeni de securitate ale acestei ţări.

La mijlocul lui octombrie, procurorul general al Emiratelor, Hamad al-Shamsi, a anunţat că Matthew Hedges trebuie judecat la Abou Dhabi, “sub acuzaţia de spionaj în folosul unei ţări străine, punând în pericol securitatea militară, politică şi economică a statului”. Potrivit procurorului general al Emiratelor, Hedges se folosea de statutul său de cercetător ca acoperire, iar acuzaţiile împotriva lui se bazează “pe dovezi”.

Citeşte şi: Seism foarte puternic în Noua Zeelandă (VIDEO). Parlamentul şi-a suspendat activitatea

Soţia lui Matthew Hedges declarase atunci că el este “deţinut în izolare, într-un loc nedezvăluit”, cu un acces foarte restrâns pentru personalul consulatului şi pentru familia sa.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a anunţat că urmăreşte situaţia “îndeaproape” şi că “a exprimat autorităţilor din Emirate îngrijorările sale”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.