Un britanic va fi judecat fiindcă ar fi acționat în beneficiul Rusiei

Publicat:

Un britanic va fi judecat fiindcă ar fi acționat în beneficiul Rusiei

Un britanic în vârstă de 20 de ani, acuzat, luna trecută, în temeiul legii privind securitatea națională, că ar fi organizat atacuri contra intereselor Ucrainei invadate și în beneficiul Rusiei, va fi judecat în iunie 2025 – a declarat, vineri, șeful secției anti-terorism a parchetului din Regatul Unit, Nick Price, citat de agențiile internaționale de știri.

Tânărul Dylan Earl a fost pus sub acuzare, în aprilie, la Londra, fiindcă „viza companii legate de Ucraina, în beneficiul statului rus”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Vineri, el a participat la audieri prin videoconferință, din închisoarea de înaltă securitate Belmarsh, unde se află în arest preventiv.

Încă patru

În legătură cu acest caz, sunt acuzați și alți patru bărbați, pentru fapte despre care media scriu că sunt mai puțin grave.

Trei dintre ei – Jake Reeves, 22 de ani, Paul English, 60 de ani, și Nii Mensah, 21 de ani, care a lipsit de la audierea de vineri – vor rămâne în arest.

Al patrulea, Dmitrijus Paulauska, 22 de ani, e liber, sub supraveghere judiciară.

Wagner

Earl este suspectat că a recrutat și plătit oameni pentru a provoca incendiul major din martie de la depozitele industriale situate în Leyton, în estul Londrei, care aparțin unui cuplu ucrainean ce locuiește în capitala britanică.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Documentele instanței, publicate la sfârșitul lunii aprilie, leagă cazul de grupul paramilitar rus Wagner, clasificat drept organizație teroristă în Regatul Unit.

Urmărirea penală a celor cinci bărbați a fost lansată în temeiul unei noi legi a securității naționale, adoptată în 2023 și menită să întărească apărarea Regatului Unit împotriva „activităților ostile” care lovesc democrația și economia britanice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost...

Biden consideră ‘scandalos’ mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu

Biden consideră 'scandalos' mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de...

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar...

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun Rusia a lansat o campanie de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.