Un câine a fost scos de sub dărâmături în Antakya, la 23 de zile după cutremur

Publicat:

Un câine a fost scos de sub dărâmături în Antakya, la 23 de zile după cutremurul care a devastat acest mare oraş din sudul Turciei, a informat joi presa locală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Câinele, pe nume Aleks, a rămas prins între plăcile de beton prăbuşite în urma seismului cu magnitudinea 7,8, produs în jurul orei 04:00 dimineaţa pe 6 februarie, potrivit imaginilor difuzate de la operaţiunea de salvare de agenţia de presă turcă DHA.


Citeşte şi: Giuseppe Conte este vizat de o ANCHETĂ legată de pandemia Covid – Black News

Proprietarul câinelui, Murat Arici, a fost cel care l-a auzit scheunând şi a avertizat o echipă de salvare trimisă de autorităţile din Konya (centru).

Aleks a fost predat unei asociaţii de protecţie a animalelor (Haytap) pentru a fi examinat înainte de a fi returnat stăpânului său.

Echipele de intervenţie au salvat sute de pisici, câini, păsări, iepuri, şi chiar vaci şi oi, prinse sub dărâmături în sudul Turciei.

Ultimii supravieţuitori, un cuplu, au fost descoperiţi în Antakya pe 18 februarie.

Citeşte şi: Opozantul Henrique Capriles candidează din nou la preşedinţia Venezuelei – Black News

De atunci, căutările au fost suspendate oficial în nouă din cele 11 provincii afectate, cu excepţia Hatay şi Kahramanmaraş, unde a fost localizat epicentrul seismului.

Cutremurul din 6 februarie, considerat cea mai gravă catastrofă produsă vreodată în istoria Turciei moderne, a provocat peste 45.000 de decese în ţară şi alte peste 5.000 în Siria vecină, şi a distrus sute de mii de clădiri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.