Un ciclon puternic ar urma să lovească joi vestul Indiei şi sudul Pakistanului

Publicat:

O furtună formată în largul coastelor vestice ale Indiei a crescut în intensitate devenind un puternic ciclon care ar putea lovi săptămâna aceasta statul indian Gujarat şi regiunile sudice din Pakistan, transmite luni Reuters, potrivit agerpres.  

Ciclonul, denumit Biparjoy, ar urma să atingă zona de uscat joi după-amiază, între Mandvi din Gujarat şi Karachi din Pakistan, însoţit de viteze maxime ale vântului de 125-135 km/h şi rafale de până la 150 km/h, a indicat luni Departamentului de Meteorologie din India (IMD).


Citește și : AIEA este îngrijorată de nivelul apei la centrala Zaporojie

Aproape o duzină de districte din regiunile de coastă din Gujarat riscă să fie afectate de ploi torenţiale şi rafale de vânt, însă unele dintre aceste zone sunt slab populate, ceea ce ar limita daunele, după cum a declarat un reprezentant al departamentului de meteorologie, care a dorit să rămână anonim.

Pescarii din Gujarat au fost sfătuiţi să nu plece pe mare, iar cei aflaţi deja în larg au fost chemaţi pe uscat, 21.000 de ambarcaţiuni fiind asigurate la mal, a declarat luni guvernul.

Instalaţiilor petroliere offshore li s-a cerut, de asemenea, să asigure revenirea imediată la mal a întregii forţe de muncă, iar două dintre cele mai mari porturi din India – Kandla şi Mundra – situate în Gujarat, au fost alertate, în timp ce alte porturi au fost sfătuite să ia măsuri de prevenţie.

Zece echipe ale Forţei Statale de Răspuns la Dezastre (SDRF) şi alte 12 din cadrul Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre (NDRF) au fost desfăşurate în Gujarat, a indicat guvernul. Trei echipe NDRF sunt în aşteptare, iar alte 15 sunt pregătite să fie transportate de urgenţă pe calea aerului din alte state.

Citește și : Doliu în Italia! A MURIT Silvio Berlusconi!

În ţara vecină, Pakistan, Autoritatea Naţională pentru Managementul Dezastrelor a declarat că sunt luate măsuri de precauţie în regiunile sudice şi sud-estice care ar putea fi afectate de ciclon. “Impactul în evoluţie (al ciclonului) va fi sigur doar odată cu evoluţia ulterioară a situaţiei”, a precizat autoritatea.

Un ciclon care a lovit India în 1998 a ucis cel puţin 4.000 de persoane şi a provocat daune de sute de milioane de dolari în Gujarat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova În weekend vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. Ploile ne vor...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.