Un colecţionar de arme naziste a fost adus în faţa instanţei! Neamţul avea în curte un TANC!

Publicat:

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a compărut vineri în faţa unui tribunal din Germania după ce a fost acuzat că a strâns mai multe de arme din perioada nazistă, printre care şi un tanc, în gospodăria sa dintr-o suburbie luxoasă din oraşul Kiel, situat în nordul ţării, informează DPA, potrivit agerpres.

Colecţia de echipamente militare din cel de-Al Doilea Război Mondial, care includea o mitralieră antiaeriană de calibrul 8,8 cm şi o torpilă, a fost descoperită în 2015, în timpul unei anchete asupra obiectelor naziste ascunse.


Citeşte şi: ‘RECHINUL’ român din Mexic, Florian Tudor, a fost ARESTAT

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, în conformitate cu legile stricte privind protecţia datelor din Germania, a fost acuzat de procurori pentru posesie de mitraliere de calibrul 5 cm şi puşti de asalt. În plus, colecţia sa includea pistoale semi-automate şi automate şi peste 1.000 de cartuşe.

Percheziţia vilei, desfăşurată în 2015, s-a transformat într-o operaţiune de două zile. La aceasta au participat 20 de soldaţi care au avut nevoie de aproximativ nouă ore pentru a îndepărta de pe proprietatea bărbatului tancul, cu o greutate de aproape 40 de tone.

Inculpatul a susţinut că a achiziţionat tancul din Anglia, sub formă de fier vechi.

Problema principală cu care se confruntă instanţa regională din Kiel este dacă armele colecţionate erau operaţionale.

Procuratura susţine că armele erau operaţionale, iar dacă presupunerea se dovedeşte a fi corectă, atunci bărbatul a încălcat Legea privind controlul armelor de război şi a comis şi alte infracţiuni legate de posesia de arme.

Citeşte şi: Bashar al-Assad rămâne preşedintele Siriei pentru încă şapte ani

Încălcarea acestei legi se pedepseşte cu între unul şi cinci ani de închisoare.

Cu toate acestea, experţii numiţi de instanţă cred că doar mitraliera antiaeriană ar mai putea fi considerată o armă de război, restul obiectelor nemaifiind operaţionale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.