X

Un comandant local al Hezbollah a fost ucis în sudul Libanului (armata israeliană)

Un comandant local al Hezbollah a fost ucis în sudul Libanului (armata israeliană)

Un comandant local al Hezbollah a fost ucis marţi în sudul Libanului, potrivit armatei israeliene, care a efectuat o serie de raiduri, în timp ce puternica mişcare şiită susţinută de Iran a revendicat la rândul ei atacuri asupra nordului israelian, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Un avion al armatei israeliene “l-a eliminat pe Ismail Youssef Baz, comandantul sectorului de coastă al Hezbollah”, într-un raid asupra unei maşini în apropierea oraşului Ain Ebel, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Hezbollah s-a limitat să anunţe decesul lui Baz, fără alte precizări.

Conform armatei israeliene, acesta participase la “planificarea de tiruri de rachetă şi rachete antitanc în direcţia Israelului”.

Hezbollah a mai indicat că a lansat rachete tip Katiuşa asupra localităţii Beit Hillel din nordul Israelului, în ripostă la raidul de la Ain Ebel, în care alte două persoane au fost rănite.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

De la începutul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea Hamas declanşat pe 7 octombrie anul trecut, au loc aproape zilnic schimburi de focuri între armata israeliană şi Hezbollahul pro-iranian, care afirmă că îşi susţine aliatul, mişcarea islamistă palestiniană.

Tags: Ain EbelHezbollahIsmail Youssef BazLiban
Externe