Un consilier al lui Trump a încercat să secretizeze conversaţia ucraineană

Publicat:

Un consilier al lui Donald Trump a recomandat restrângerea accesului la conversaţia cu şeful statului ucrainean care a declanşat actuala procedură de destituirea a preşedintelui american, potrivit mărturiei sale în faţa Congresului făcută publică sâmbătă, notează AFP, potrivit agerpres.

Timothy Morrison, un specialist de la Casa Albă în probleme Ucrainei, a declarat Congresului că a realizat imediat caracterul extrem de sensibil al apelului telefonic între Donald Trump şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la 25 iulie.


Citește și : Trump a început controlul medical anual

În acest apel, al cărui transcript a fost în cele din urmă publicat de Casa Albă la sfârşitul lui septembrie, Donald Trump i-a cerut omologului său să ancheteze asupra democratului Joe Biden, bine plasat pentru a-l înfrunta la prezidenţialele din 2020.

Conversaţia se află în centrul procedurii de destituire declanşate de democraţi, care îl acuză de omul de afaceri republican că a abuzat de prerogativele sale prezidenţiale.

“Am recomandat (…) să se restrângă accesul” la transcrierea exactă a conversaţiei, a declarat Timothy Morrison. El a adăugat însă că nu a detectat nimic în neregulă în această discuţie telefonică.

Apelul a fost făcut public în septembrie după intervenţia unui avertizor de integritate.

Citește și : Acord istoric pentru schimbarea Constituţiei din Chile: un referendum va avea loc în aprilie 2020

Mărturia lui Timothy Morrison “arată că apelul telefonic al preşedintelui Trump la 25 iulie cu preşedintele ucrainean Zelenski a declanşat imediat semne de alarmă peste tot în Casa Albă”, a afirmat într-un comunicat congresmanul democrat Adam Schiff care conduce ancheta împotriva lui Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Start admiterii în Liceele din capitală

Start admiterii în Liceele din capitală Toți elevii care vor să-și continue studiile la liceu că își pot depune dosarele începând cu ziua de mâine,...

Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani

Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, speră ca Ucraina să devină membru al Alianței Nord-Atlantice în...

Moldovenii din Ucraina și Rusia își vor putea exercita dreptul la vot

Moldovenii din Ucraina și Rusia își vor putea exercita dreptul la vot Războiul din Ucraina nu va împiedica cetățenii Republicii Moldova care se află în...

Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026

Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026 Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.