Un criminal în serie, transferat în R.Moldova pentru a-și ispăși pedeapsa

Publicat:

Un criminal în serie, transferat în R.Moldova pentru a-și ispăși pedeapsa

Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) din Rusia a negat informația potrivit căreia criminalul în serie Ivan Prodan a fost eliberat, după ce a ispășit 25 de ani de închisoare, menționând că „nu corespunde realității”, scrie presa rusă.

Presa mai scrie că, încă din ianuarie 2010, prin hotărâre judecătorească, condamnatul a fost „transferat pentru a-și ispăși pedeapsa în continuare în țara al cărei cetățean este – Republica Moldova”, potrivit point.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Presa a scris anterior că Ivan Prodan ar putea fi trecut în curând pe lista de urmăriți federali: acesta ar fi fost eliberat dintr-o colonie din Mordovia pe 20 aprilie, dar nu a fost înregistrat la departamentul Ministerului Afacerilor Interne de la locul său de ședere.

„Este un cățeluș în comparație cu mine, acest Chikatilo!”

Ivan Prodan s-a născut în RSS Moldovenească la 13 august 1968, iar acum are 56 de ani. În 2001, a fost lansat filmul documentar „The Domodedovo Ghoul” din seria „Criminal Russia”, care spunea că Prodan este al unsprezecelea copil dintr-o familie săracă, unde tatăl „bău continuu” și își bătea soția și copiii.

Potrivit filmului, din copilărie, Prodan a fost atras de calea ferată, unde și-a căutat alinare. Ulterior, Prodan a comis cele mai multe crime în apropierea șinelor de cale ferată.

După cum a raportat Kommersant în 2000, Prodan a căzut în mâinile poliției în martie 1999. Apoi, femeia care fusese jefuită de el, a contactat departamentul de poliție al orașului Vidnoye de lângă Moscova, și l-a descris în detaliu pe criminal, apoi l-a identificat printre deținuți.

La primul interogatoriu, Prodan nu numai că a mărturisit atacul, ci a vorbit în detaliu și despre alte infracțiuni. Bărbatul a recunoscut că, din vara lui 1998 până în martie 1999, a jefuit aproximativ 20 de persoane și a ucis cel puțin cinci.

Prodan a comis crime în districtele Odintsovo și Leninsky din regiunea Moscovei. Acesta pândea bărbați și femei în stare de ebrietate, apoi îi lovea în cap cu o bucată de țeavă. De la victimele sale, Prodan lua hainele, obiectele prețioase, iar pe femei le viola.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Prodan le-a explicat anchetatorilor că ura femeile pentru că acestea ar fi refuzat adesea să facă cunoștință cu el. În același timp, Prodan avea o soție care i-a născut o fiică și pe care cândva „aproape a aruncat-o de la etajul șase” al apartamentului.

Documentarul mai spunea că atunci când, în timpul interogatoriului a fost adus în discuție Andrei Chikatilo, unul dintre cei mai faimoși criminali în serie sovietici, Prodan a spus: „Da, este un cățeluș în comparație cu mine, acest Chikatilo al tău!”

Ulterior, Prodan a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, într-o colonie de maximă securitate.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circulația rutieră va fi sistată prin PMAN de luni până joi dimineața, dar și temporar pe alte străzi

Circulația rutieră va fi sistată prin PMAN de luni până joi dimineața, dar și temporar pe alte străzi Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada...

Flacăra paralimpică a ajuns în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii

Flacăra paralimpică a ajuns în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii Flacăra paralimpică a ajuns duminică în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii,...

Medalia de bronz la Campionatul Mondial U23 de canotaj din Canada

Medalia de bronz la Campionatul Mondial U23 de canotaj din Canada Duetul Nichita Naumciuc – Dmitrii Zincenco a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Kamala Harris a strâns donaţii de 540 milioane de dolari de când şi-a lansat candidatura la preşedinţie

Kamala Harris a strâns donaţii de 540 milioane de dolari de când şi-a lansat candidatura la preşedinţie Vicepreşedinta americană Kamala Harris, candidata Partidului Democrat, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.