Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 provoacă panică în oraşul peruan Arequipa

Publicat:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade, înregistrat miercuri în largul mării, a provocat panică în rândul locuitorilor din oraşul peruan Arequipa, aflat la 1.030 kilometri sud de Lima, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP) citat de EFE, potrivit agerpres.

Cutremurul înregistrat la ora locală 08:47 (13:47 GMT), cu epicentrul la 64 kilometri sud-vest de Lomas, în Caravelí, s-a produs la 17 kilometri adâncime în mare.


Citește și : Unul dintre cei doi suspecţi în atacul armat dintr-o şcoală din statul american Colorado este o minoră

Potrivit preşedintelui IGP, Hernando Tavera, în declaraţii acordate agenţiei RPP Noticias, epicentrul s-a aflat la mare distanţă de zona de coastă, însă destul de aproape de aşa-numita Fosa Peru-Chile.

“Este un seism superficial destul de departe de coastă, dar care a generat panică în rândul populaţiei”, care au ieşit în fugă pe stradă. Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale şi nici victime de către autorităţile municipale.

Citește și : La un pas de tragedie. Un avion a ieşit de pe pistă la aterizare pe un aeroport din Myanmar

Mişcarea telurică s-a produs la câteva ore după un alt seism cu magnitudinea de 4 tot la Caraveli, în apropiere de Arequipa. În Arequipa s-au înregistrat în ultimele zile o serie de seisme de magnitudine scăzută, potrivit IGP.

În Arequipa, ultimul cutremur devastator cu magnitudinea de 8,4 s-a produs în 2001, provocând moartea a 74 de persoane şi peste 2.600 de răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.