Un depozit de alimente bombardat într-o localitate controlată de rebeli, pe fondul unei grave crize umanitare (SIRIA) – VIDEO

Publicat:

Un depozit unde erau stocate ajutoare umanitare într-o localitate rebelă din Siria a fost bombardat intens miercuri, a indicat un responsabil local, la numai trei zile după intrarea ajutoarelor în această zonă ce se confruntă cu o gravă criză umanitară, relatează AFP. 

Produse alimentare şi medicamente pentru 21.500 de persoane au intrat duminică în Duma, pentru prima oară în aproape trei luni, potrivit Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR). Duma este cel mai mare oraş din Ghouta orientală, o zonă rebelă aflată sub asediu la est de Damasc.


Organizaţiile umanitare au distribuit două treimi din aceste ajutoare, dar au fost nevoite să-şi suspende operaţiunile din cauza luptelor grele din zonă, a declarat şeful adjunct al municipalităţii.

“Două rachete au lovit depozitul. O treime din ajutoare era încă acolo”, a afirmat Iyad Abdelaziz. “Am luat cât am putut (din ajutoarele rămase) şi le-am mutat într-un alt loc.”

Un reporter AFP aflat la Duma a relatat că a auzit bombardamente aeriene violente şi tiruri cu rachete pe durata întregii zile, precizând că şcolile au fost închise miercuri din cauza intensităţii atacurilor.

Duma este principalul oraş din Ghouta orientală, unde circa 400.000 de locuitori suferă de o penurie severă de alimente şi de medicamente din cauza unui asediu impus de forţele regimului preşedintelui Bashar al-Assad din 2013.

Chiar dacă Ghouta este una din cele patru zone de “dezescaladare” instituite de mediatorii internaţionali pentru a pune capăt violenţelor, regiunea a cunoscut în ultimele zile o recrudescenţă a bombardamentelor din partea regimului.

Potrivit CICR, 24 de camioane, închiriate în colaborare cu Naţiunile Unite, au intrat duminică în Duma.

Ajutorul conţinea hrană şi medicamente pentru 21.500 de persoane, a indicat un purtător de cuvânt al CICR, Ingy Sedky.

ONU, Programul Alimentar Mondial (PAM) şi CICR nu au putut fi contactate imediat pentru a comenta bombardamentele de miercuri.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), doi civili au fost ucişi în urma atacuri aeriene.

Declanşat în 2011 de represiunea guvernamentală a manifestaţiilor paşnice democratice, conflictul din Siria a devenit mai complex prin implicarea unor ţări străine şi a unor grupări jihadiste. Violenţele s-au soldat până acum cu peste 330.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.