Un deputat ucrainean s-ar fi refugiat în R.Moldova. Artem Dmytruk susține că este persecutat pentru poziția sa politică și credințele religioase

Publicat:

Un deputat ucrainean s-ar fi refugiat în R.Moldova. Artem Dmytruk susține că este persecutat pentru poziția sa politică și credințele religioase

Potrivit presei internaționale, sâmbătă, 24 august, deputatul Artem Dmytruk ar fi fost văzut în Republica Moldova. Potrivit interlocutorului Glavred, care are legătură cu oficiul Serviciului Poliției de Frontieră din Republica Moldova, deputatul ar fi fost văzut la secția de poliție din Ștefan Vodă.

Deputatul ucrainean Artem Dmytruk a declarat că autoritățile din Ucraina au dat instrucțiuni tuturor serviciilor de securitate să-l caute și să-l aresteze din cauza poziției sale politice și a apărării credinței ortodoxe. Potrivit lui Dmytruk, existau planuri chiar să fie lichidat în timpul unei presupuse tentative de rezistență la arestare.


Deputatul a menționat că autoritățile au încercat să-l găsească în diverse locații, inclusiv la un hotel din Kiev și la apartamentul său din Odesa, dar fără succes. De asemenea, au fost făcute încercări de a-l localiza în mănăstiri, însă fără rezultat.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În plus, Dmytruk susține că s-au răspândit zvonuri, prin intermediul propagandiștilor, că el și familia sa s-ar afla în Republica Moldova. Această informație ar fi provocat o reacție intensă, iar serviciile ucrainene ar fi cerut autorităților moldovene să-l găsească și să-l rețină.

Deputatul a subliniat că nu există alte priorități pentru autoritățile din Moldova, decât să-l găsească pe el, un om care luptă pentru dreptul la libertatea de religie și pentru respectarea drepturilor omului.

Dmytruk a mulțumit susținătorilor săi și a promis că vor urma multe alte evenimente interesante în viitor.

Cine este Artem Dmytruk?

S-a născut în Kazatyn, regiunea Vinnița. Deputat majoritar din regiunea Odesa. Șeful unui club sportiv; membru al Comitetului de aplicare a legii din Rada.

Anterior, gărzile lui Dmytruk au fost acuzate că au atacat investitorii la recepția deputatului din Odesa. Dmytruk a participat la un film de propagandă al lui Anatoly Shariy, un blogger suspectat de trădare de stat, despre evenimentele din 2 mai 2014 din Odesa, justificând agresiunea cetățenilor înarmați și pro-ruși care doreau să preia puterea în oraș.

La 9 mai 2020, deputatul a participat la un miting auto organizat de „Partidul lui Shariy”.

Artem Dmytruk – scandaluri politice

Dmytruk s-a aflat în repetate rânduri în epicentrul scandalurilor. În special, în octombrie 2023, potrivit mass-media, el și un alt deputat Oleksandr Kunitsky s-au bătut cu un militar ucrainean în cartierul Goloseevsky din Kiev.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Militarul a fost nevoit să cheme o ambulanță. Victima a susținut că parlamentarii i-ar fi cerut bani și l-ar fi acuzat de unele escrocherii. Ce despre cursul anchetei – nu se știe.

După cum a scris Glavred, Dmytruk critică acum deschis forțele armate din regiunea Kursk, acuzându-le de presupuse crime. Armata și activiștii au reacționat deja la postarea deputatului. În plus, declarația a fost făcută și în OP.

Atunci, activistul Serghei Sternenko a cerut pedepsirea deputatului, iar voluntarul Igor Lachenkov a spus că cuvintele lui Dmitruk sunt trădare. El l-a numit pe deputat un potențial colaborator și gauleiter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Flacăra paralimpică a ajuns în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii

Flacăra paralimpică a ajuns în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii Flacăra paralimpică a ajuns duminică în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii,...

Medalia de bronz la Campionatul Mondial U23 de canotaj din Canada

Medalia de bronz la Campionatul Mondial U23 de canotaj din Canada Duetul Nichita Naumciuc – Dmitrii Zincenco a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Kamala Harris a strâns donaţii de 540 milioane de dolari de când şi-a lansat candidatura la preşedinţie

Kamala Harris a strâns donaţii de 540 milioane de dolari de când şi-a lansat candidatura la preşedinţie Vicepreşedinta americană Kamala Harris, candidata Partidului Democrat, a...

Festivalul Strugurelui din Cimișlia. Vladimir Bolea și Dorin Recean, printre invitați

Festivalul Strugurelui din Cimișlia. Vladimir Bolea și Dorin Recean, printre invitați Astăzi, orașul Cimișlia a fost gazda celei de-a 9-a ediții a Festivalului Strugurelui, un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.