Un discipol al organizatorului atentatelor din Sri Lanka care pregătea un atac în Kerala a fost arestat în India

Publicat:

Un discipol al islamistului Zahran Hashim, presupusul organizator al atacurilor din Sri Lanka din 21 aprilie, soldate cu 253 de morţi, intenţiona să comită un atac sinucigaş în statul Kerala din sudul Indiei, au informat luni forţele de ordine indiene care l-au arestat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul, identificat ca Riyas A, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat luni de Agenţia Naţională pentru Investigaţii (NIA), organismul indian însărcinat cu gestionarea dosarelor privind terorismul. Suspectul va fi deferit justiţiei marţi.


Citește și : Procurorul general adjunct al SUA a demisionat

În timpul interogatoriului Riyas A a mărturisit că urmărea discursurile şi înregistrările video ale lui Zahran Hashim din Sri Lanka de peste un an de zile.

El a recunoscut că intenţiona să comită un atentat sinucigaş în Kerala.

Zahran Hashim, predicator islamic radical, este considerat de autorităţile srilankeze organizatorul atacurilor sinucigaşe asupra mai multor biserici şi hoteluri de lux din duminica Paştelui catolic, revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic. Potrivit autorităţilor de la Colombo, Zahran Hashim s-a aruncat în aer într-unul din hoteluri.

Surse militare au afirmat că Zahran Hashim s-a deplasat în statul indian Tamil Nadu din vecinătatea Keralei, unde a avut contacte cu islamişti.

NIA a indicat că Riyas A a fost arestat în cadrul unei anchete deschise în 2016 pe numele unui indian căutat pentru că s-a alăturat organizaţiei jihadiste Stat Islamic din străinătate.

Citește și : Erdogan vrea un grup de lucru Turcia-SUA pentru depăşirea disensiunilor privind sistemul S-400

Bărbatul arestat luni a intrat în contact cu acest suspect şi a urmărit mesajele sale audio care incitau la comiterea de atacuri teroriste în India.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.