X

Un dispozitiv de ascultare a fost găsit în biroul folosit de comandantul militar-șef al Ucrainei

Dispozitiv de ascultare găsit în biroul folosit de comandantul militar-șef al Ucrainei

Un dispozitiv de ascultare a fost găsit în biroul folosit de comandantul militar-șef al Ucrainei. Autoritățile au lansat o anchetă, potrivit Sky News.

Autoritățile din Ucraina au lansat o anchetă penală după ce un dispozitiv de ascultare a fost găsit într-un birou care urma să fie folosit de comandantul-șef al forțelor armate, Valeriy Zaluzhnyi. Alte dispozitive de ascultare au fost amplasate în birourile personalului lui Zaluzhnyi, a anunțat Statul Major General al Ucrainei, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Comandantul-șef a declarat presei ucrainene că a mai folosit biroul înainte, dar nu recent, și că ar fi trebuit să lucreze din nou acolo luni

„Privesc acest lucru ca pe un act de război. Se poate întâmpla orice. Ancheta va dovedi ce a fost”, a transmis el.

Comandantul a mai spus că nu crede că angajații Statului Major General ar fi putut fi implicați. De asemenea, el a dezvăluit că în birou nu au fost discutate secrete de stat.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Serviciul de securitate a anunțat că informațiile preliminare sugerează că dispozitivul era într-o „stare neoperațională” și că nu au fost găsite mijloace de stocare a informațiilor sau de transmitere la distanță a înregistrărilor audio.

Tags: ascultarerazboiValeriy Zaluzhnyi
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei