Un elev a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul că îi ‘taie beregata’

Publicat:

Un elev a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul că îi ‘taie beregata’

Un elev de liceu a fost arestat marţi în nordul Franţei, după ce ameninţase că îi “va tăia beregata” profesorului său de filosofie, au informat miercuri surse din cadrul poliţiei, într-o ţară ce rămâne traumatizată de asasinarea a doi profesori, în 2020 şi 2023, de către tineri radicalizaţi, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Adolescentul de 16 ani, fără cazier, a proferat aceste ameninţări luni în faţa unor colegi ai săi, pe o reţea socială. Ulterior, el a fost semnalat pe platforma Pharos, un site guvernamental ce permite semnalarea conţinuturilor ilicite din online.


Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md

El a fost arestat marţi la primele ore ale dimineţii, apoi plasat în arest. Un dispozitiv de poliţie a fost apoi desfăşurat în jurul liceului său, Paul Hazard din Armentieres.

Profesorul vizat a depus plângere.

Un elev a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul că îi ‘taie beregata’

În cazul Samuel Paty, care a suscitat o undă de şoc pe plan internaţional, profesorul de istorie-geografie de 47 de ani a fost înjunghiat, apoi decapitat în octombrie 2020 lângă colegiul unde preda, Conflans-Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, de către Abdullah Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă ucis ulterior de poliţie.

Tânărul islamist radicalizat în vârstă de 18 ani îi reproşa profesorului că arătase caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs privind libertatea de expresie.

La sfârşitul lui 2023, un alt profesor, Dominique Bernard, a fost înjunghiat mortal, în nord Franţei, de un fost elev radicalizat, un atentat islamist care a determinat guvernul francez să întărească securitatea în ţară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.