Un elev a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul că îi ‘taie beregata’

Publicat:

Un elev a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul că îi ‘taie beregata’

Un elev de liceu a fost arestat marţi în nordul Franţei, după ce ameninţase că îi “va tăia beregata” profesorului său de filosofie, au informat miercuri surse din cadrul poliţiei, într-o ţară ce rămâne traumatizată de asasinarea a doi profesori, în 2020 şi 2023, de către tineri radicalizaţi, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Adolescentul de 16 ani, fără cazier, a proferat aceste ameninţări luni în faţa unor colegi ai săi, pe o reţea socială. Ulterior, el a fost semnalat pe platforma Pharos, un site guvernamental ce permite semnalarea conţinuturilor ilicite din online.


Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md

El a fost arestat marţi la primele ore ale dimineţii, apoi plasat în arest. Un dispozitiv de poliţie a fost apoi desfăşurat în jurul liceului său, Paul Hazard din Armentieres.

Profesorul vizat a depus plângere.

Un elev a fost arestat după ce şi-a ameninţat profesorul că îi ‘taie beregata’

În cazul Samuel Paty, care a suscitat o undă de şoc pe plan internaţional, profesorul de istorie-geografie de 47 de ani a fost înjunghiat, apoi decapitat în octombrie 2020 lângă colegiul unde preda, Conflans-Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, de către Abdullah Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă ucis ulterior de poliţie.

Tânărul islamist radicalizat în vârstă de 18 ani îi reproşa profesorului că arătase caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs privind libertatea de expresie.

La sfârşitul lui 2023, un alt profesor, Dominique Bernard, a fost înjunghiat mortal, în nord Franţei, de un fost elev radicalizat, un atentat islamist care a determinat guvernul francez să întărească securitatea în ţară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant O ucraineancă în vârstă de 19 ani a fost reținută în flagrant în timp ce...

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi „pentru”, 225 „împotrivă” şi 17 abţineri...

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli Congresul statului Tennessee, în sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi...

Elevii din Chișinău se vor antrena cum să părăsească școala în situații de urgență

Elevii din Chișinău se vor antrena cum să părăsească școala în situații de urgență Elevii din municipiul Chișinău vor fi instruiți cum să se evacueze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.