Un ex-informator FBI primea informaţii despre Joe Biden şi fiul său de la serviciile secrete ruseşti

Publicat:

Un ex-informator FBI primea informaţii despre Joe Biden şi fiul său de la serviciile secrete ruseşti

Un fost informator al Biroului Federal de Investigaţii din SUA (FBI), urmărit penal pentru că a minţit şi fabricat acuzaţii false de corupţie împotriva lui Joe Biden şi a fiului său, a recunoscut în faţa anchetatorilor că primea informaţii de la persoane având legături cu serviciile secrete ruseşti, au dezvăluit marţi procurori americani, calificând aceste informaţii drept “minciuni”, informează France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

Alexander Smirnov, 43 de ani, fost informator americano-israelian al FBI arestat joia trecută la Las Vegas, este suspectat că a minţit atunci când l-a acuzat pe preşedintele american şi pe fiul său Hunter Biden că ar fi primit fiecare mită în valoare de cinci milioane de dolari pentru a permite unei companii de gaze ucrainene, Burisma, să scape de urmărirea penală.


Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md

Dar, potrivit procurorului David Weiss şi altor magistraţi, “dezinformarea pe care (Smirnov) o răspândeşte nu se limitează doar la 2020. El colportează intens noi minciuni care ar putea avea un impact asupra actualelor alegeri americane (din 2024), după ce a avut o întâlnire cu responsabili ai serviciilor secrete ruseşti în noiembrie”.

Un ex-informator FBI primea informaţii despre Joe Biden şi fiul său de la serviciile secrete ruseşti

“În cursul interogatoriului său în detenţie la 14 februarie a.c., Smirnov a recunoscut că responsabili având legătură cu serviciile secrete ruse au fost implicaţi în difuzarea unei naraţiuni” despre Hunter Biden, indică procurorii într-un document judiciar depus la un tribunal din Nevada.

Dreapta îl acuză pe Joe Biden, până în prezent fără probe concludente, că şi-ar fi folosit influenţa atunci când era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a-i permite fiului său Hunter să desfăşoare afaceri dubioase în Ucraina şi China.

Relatarea lui Smirnov s-a scurs în sfera publică şi a devenit un element central pentru a alimenta aceste suspiciuni. Dar a fost o poveste inventată de la zero, au reiterat marţi magistraţii, potrivit cărora consecinţele acestor acuzaţii false “continuă să se facă simţite şi astăzi”.

Un ex-informator FBI primea informaţii despre Joe Biden şi fiul său de la serviciile secrete ruseşti

Inculparea lui Alexander Smirnov pentru transmiterea de informaţii false către FBI în legătură cu Joe şi Hunter Biden fragilizează ancheta de destituire efectuată de către republicani în Congres împotriva preşedintelui american, cu câteva luni înainte de o probabilă nouă confruntare directă între liderul democrat şi Donald Trump pentru fotoliul de la Casa Albă.

Om de afaceri devenit în prezent artist plastic, Hunter Biden este ţinta privilegiată a republicanilor din SUA, care alimentează suspiciunile cu privire la afacerile sale comerciale în Ucraina şi în China în perioada preşedinţiei lui Barack Obama.

Dar ancheta judiciară în curs de desfăşurare asupra fiului preşedintelui în exerciţiu american nu a reuşit până în prezent să confirme respectivele acuzaţii, notează AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din...

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni O nouă dezinformare ce vizează Armata Națională, a fost identificată recent că...

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest Șase cetățeni străini au fost puși sub acuzare în...

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European Parlamentul European a aprobat, astăzi, revizuirea Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.