Un exemplar din ‘Capitalul’ dăruit de Marx lui Darwin se întoarce în casa naturalistului englez

Publicat:

Un exemplar din ‘Capitalul’ dăruit de Marx lui Darwin se întoarce în casa naturalistului englez

Un exemplar din “Capitalul” de Karl Marx dăruit de autor lui Charles Darwin în 1873 şi care este posibil să nu fi fost citit de către destinatar se întoarce în casa naturalistului englez pentru a fi expus publicului, după ce a fost supus unor lucrări de conservare, informează Reuters.

Fondatorul comunismului i-a trimis părintelui teoriei evoluţioniste un exemplar din “Das Kapital”, analiza sa critică a capitalismului, scriind personal pe pagina de deschidere: “din partea admiratorului său sincer, Karl Marx”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Relaţia de prietenie pare să fi fost însă unilaterală.

English Heritage, organizaţia caritabilă care are grijă de casa naturalistului din Kent, în sud-estul Angliei, a declarat că majoritatea paginilor cărţii au rămas netăiate.

Acest aspect ne sugerează că Darwin a renunţat la orice încercare de a citi cartea, a precizat organizaţia caritabilă, fie pentru că nu a fost impresionat, fie pentru că germana sa nu era perfectă. De asemenea, i-a luat aproape trei luni pentru a scrie un răspuns şi, chiar şi atunci, acesta nu avea culoarea şi căldura sa obişnuită, a adăugat English Heritage.

Cartea se va întoarce acum la Down House, de unde Darwin a lucrat la teoria sa revoluţionară a evoluţiei prin selecţie naturală, după cinci ani de absenţă, timp în care tomul a fost supus unor lucrări de conservare la Biblioteca Universităţii Cambridge pentru a preveni deteriorarea sa suplimentară.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

În răspunsul său către Marx, Darwin a scris că şi-ar fi dorit să fie mai vrednic de “onoarea” de a primi “Das Kapital”, înţelegând mai bine subiectul.

“Deşi studiile noastre au fost atât de diferite, cred că amândoi ne dorim cu sinceritate sporirea cunoaşterii, iar pe termen lung aceasta va contribui cu siguranţă la fericirea omenirii”, a scris Darwin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.