Un fost consilier al lui Boris Johnson se dezlănțuie: Ucraina, ‘un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți’

Publicat:

Un fost consilier al lui Boris Johnson se dezlănțuie: Ucraina, ‘un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți’

Fostul membru al Guvernului britanic Dominic Cummings a criticat joi sprijinul acordat de Occident Ucrainei, relatează Politico. 

Într-un interviu acordat publicației i, Cummings, fost consilier al lui Boris Johnson, a afirmat că Occidentul „nu ar fi trebuit să se implice niciodată în toată această situație stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât asupra Moscovei, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În plus, Cummings a afirmat că liderul de la Kiev nu este Churchill și că „aceasta nu este o reluare a evenimentelor din 1940”.

Acest întreg stat ucrainean mafiot și corupt ne-a păcălit practic pe toți și, ca o consecință, vom fi cu toții ***. Ne vom lăsa păcăliți acum, nu-i așa?“.

Într-o postare pe X, Cummings l-a catalogat ulterior pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski drept un lider „potemkin” – dar a negat că l-a numit „dovleac”, așa cum a fost citat inițial în interviu.

El a susținut că războiul nu ar face decât să consolideze relația dintre Rusia și China, spunând că națiunile occidentale „au împins Rusia într-o alianță cu cea mai mare putere de producție din lume”.

Cummings a criticat de-a lungul timpului sprijinul acordat Ucrainei, o poziție care îl plasează în contradicție cu vechiul său șef, Boris Johnson, un susținător vocal al lui Zelenski și al efortului de război al Ucrainei.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

El a declarat pentru publicație că Occidentul nu a reușit să ofere președintelui rus Vladimir Putin un mesaj care să îl descurajeze să invadeze o altă țară.

„Ce lecție i-am dat? Lecția pe care i-am dat-o lui Putin este că suntem o gașcă de glumeți”, a afirmat Cummings, spunând că războiul a „transmis întregii lumi ce gașcă de clovni suntem”. 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricții de acces în Aeroportul Internațional Chișinău

Restricții de acces în Aeroportul Internațional Chișinău Alertele false cu bombă, dar şi alte ilegalităţi comise la frontieră au stat la baza prelungirii, cu încă...

Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent

Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a...

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei Guvernul austriac va aloca cinci milioane de euro (aproximativ 5,4 milioane de...

Cannes 2024: Regizorul Kirill Serebrennikov critică procesul a două artiste din Rusia

Cannes 2024: Regizorul Kirill Serebrennikov critică procesul a două artiste din Rusia Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov s-a folosit de prezenţa sa la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.