Un fost diplomat de rang înalt al Phenianului câştigă un loc în parlamentul de la Seul

Publicat:

Thae Yong Ho, un fost diplomat de rang înalt al Phenianului care a dezertat din Coreea de Nord, a câştigat un loc în parlamentul de la Seulo, în urma alegerilor parlamentare din Coreea de Sud, informează joi dpa, scrie agerpres.

Thae a candidat pentru partidul conservator de opoziţie Viitorul Unit (UFP) în cartierul Gangnam din Seul, unde l-a învins pe contracandidatul său din partea Partidului Democrat la guvernare.


Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

Aceasta îl face pe Thae, fost ambasador adjunct la Londra, primul refugiat nord-coreean care câştigă direct un mandat parlamentar în Coreea de Sud.

“Coreea de Sud este ţara mea de origine şi Gangnam oraşul meu natal”, a spus Thae, în comentarii difuzate de agenţia de presă Yonhap.

Thae, care este unul dintre puţinii oficiali nord-coreeni de rang înalt care au dezertat, a fugit din ţară cu soţia şi cei doi fii în august 2016.

De atunci, el a acordat mai multe interviuri despre viaţa sa ca diplomat în Coreea de Nord sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Thae şi-a anunţat candidatura în februarie. Dacă va fi ales, el a spus că vrea să ajute ţara să ducă o “politică realistă pentru o reunificare paşnică a ambelor Corei”.

Un alt dezertor nord-coreean, activistul pentru drepturile omului Ji Seong Ho, a fost de asemenea ales în scrutinul de miercuri, potrivit Yonhap. El a fugit din Coreea de Nord în 2006 şi a candidat în formula reprezentării proporţionale pe liste pentru un partid afiliat la UFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Junk food-ul modifică creierul și comportamentul, arată un studiu nou

Junk food-ul modifică creierul și comportamentul, arată un studiu nou Un studiu recent dezvăluie efecte alimentelor nesănătoase asupra creierului, oferind noi perspective asupra cauzelor obezității. Cercetătorii...

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al serialului ‘Emily in Paris’

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al serialului 'Emily in Paris' Sezonul 4 al serialului „Emily in Paris”, difuzat de Netflix, va avea...

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă Un cântăreț brazilian a murit după ce a fost electrocutat pe scenă, în timpul unui spectacol. Ayres...

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.