Un fost judecător CEDO vorbeşte despre cazul Stoianoglo

Publicat:

Un fost judecător CEDO vorbeşte despre cazul Stoianoglo

Judecătoria Chișinău ar urma să anuleze Decretul Maiei Sandu, privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de Procuror General al Republicii Moldova.

O altă ieșire din situație nu există, o spune chiar fostul judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi, la o emisiune de la N4, transmite Realitatea.md.


„Acum, Curtea Constituțională a recunoscut drept neconstituțional acest articol din lege care prevedea evaluarea domnului Stoianoglo. Și, prin urmare, baza legală care a servit drept temei pentru eliberarea lui din funcție a fost recunoscută neconstituțională și, prin urmare, a dispărut. Acum, Judecătoria Chișinău nu are altă soluție decât anularea Decretului doamnei Președinte, deoarece baza legală a fost recunoscută neconstituțională.

Asta e foarte simplu. Alt lucru, deja, vedem cum va proceda Judecătoria Chișinău, că ei nu au altă ieșire în acest gen de situații, ei nu au altă ieșire decât anularea Decretului doamnei Președinte. Și asta ar însemna restabilirea domnului Stoianoglo în funcție”, a declarat Stanislav Pavlovschi.

Un fost judecător CEDO vorbeşte despre cazul Stoianoglo

Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțional un articol care nu mai există, pentru că, înaintea Curții, s-a pronunțat Comisia de la Veneția care a zis că nu este suficient de bun, respectiv, Parlamentul a modificat legea. Aceasta constatare a CCM se referă la ceva ce nu mai există”.

Citeşte şi: ‘Renașterea’ din R. Moldova se declară împotriva aderării republicii la sancțiunile antirusești

Astfel a comentat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, opiniile, precum că Alexandr Stoianoglo, ar avea „o portiță” să revină în funcția de procuror general. Declarațiile au fost făcute luni, 13 noiembrie curent, la emisiunea „La 360 de grade” de la postul public de radio.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat, pe 9 noiembrie, neconstituțional articolul în baza căruia activitatea fostului procuror general al țării Alexandr Stoianoglo a fost evaluată, iar, în consecință – Stoianoglo a fost demis din funcție. Potrivit deciziei, articolul 31 prim, alin. (5) din Legea cu privire la Procuratură nu ar respecta prevederile Constituției. Doi judecători CC au formulat opinii separate. Este vorba de Nicolae Roșca, care a demisionat din funcția de președinte al CC la scurt timp după emiterea hotărârii și Liuba Șova.

Un fost judecător CEDO vorbeşte despre cazul Stoianoglo

Experți constituționali, dar și avocatul lui Stoianoglo, au declarat atunci că hotărârea CC l-ar putea ajuta pe Stoianoglo să revină la șefia Procuraturii Generale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.