Un fotbalist tunisian a murit după ce şi-a dat foc în semn de protest faţă de ‘statul poliţienesc’ – VIDEO

Publicat:

Un fotbalist tunisian a murit după ce, la începutul săptămânii, şi-a dat foc în semn de protest faţă de “statul poliţienesc”, a anunţat fratele jucătorului, potrivit AFP, scrie news.ro.

Nizar Issaoui, 35 de ani, era liber de contract. El a jucat la mai multe echipe din prima ligă şi din eşaloanele inferioare din Tunisia.


Citește și:  G7 mustră Elveţia în legătură cu sancţiunile ruseşti

Luni, Issaoui şi-a dat foc în localitatea Habbouz din regiunea Kairouan.

Într-un mesaj postat pe Facebook înainte de a-şi da foc, Issaoui a spus că a decis să se condamne singur “la moarte prin foc”. “Nu mai am energie, statul poliiţienesc să ştie că pedeapsa va fi pusă în aplicare azi”, a afirmat el.

Potrivit presei tunisiene, Nizar Issaoui voia să protesteze faţă de poliţie, după ce a fost acuzat de terorism atunci când s-a prezentat la secţia de poliţie ca să depună plângere împotriva unui vânzător de fructe care vindea bananele cu zece dinari kilogramul, dublu faţă de preţul stabilit de auutorităţi.

Într-un video care circulă în social media, Nizar Issaoui poate fi văzut filmându-se cu telefonul mobil şi ţipând: “Pentru o dispută cu o persoaană care vinde banane cu 10 dinari, mă acuză de terorism. De terorism pentru o problemă legată de banane”.

După ce şi-a dat foc, bărbatul a fost transportat la spital la Kairouan, însă el avea arsuri de gradul trei, astfel că a fost mutat la spitalul de arşi din Tunis.

Citește și: Eva Kaili urmează să fie mutată în arest la domiciliu

 

“El a murit ieri seaară şi va fi înhumat astăzi”, a declarat fratele său, Ryad Issaoui.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.